ACTUEEL

Dichterbij parkeert kritische directeur

Directeur Peter Verbraak van de aanbieder van gehandicaptenzorg Dichterbij is op non-actief gesteld, zo meldt De Gelderlander. Hij uitte afgelopen week in dezelfde krant kritiek op de raad van bestuur.

Volgens een woordvoerder van de zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke handicap is hem 'een time-out aangeboden', zo meldt De Gelderlander.

Angstcultuur

Verbraak verzette zich tegen een reorganisatie bij Dichterbij waarin de directeuren niet gekend zouden zijn. Die reorganisatie, waarbij volgens hem zijn positie niet op het spel stond, zou onwettig zijn. Verbraak sprak over 'een angstcultuur' bij Dichterbij. Ook dreigde Verbraak met een kort geding. Dit is vooralsnog uitgesteld.

Non-actief

“Gezien wat zich afgelopen week heeft afgespeeld” heeft de raad van bestuur Verbraak op non-actief gesteld, zo zegt een woordvoerder in De Gelderlander.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 mei 2012

Misschien slaat de heer Verbraak wel de spijker op de kop, misschien ook niet. Kritiek leveren via de krant is alleen niet zo slim. Het is wel een signaal aan de RVT dat er het een en ander mogelijk loos is.
Dus een intern onderzoekje naar mogelijke angstcultuur en intimidatie lijkt wel op zijn plaats. Het op non-actief stellen is ook niet zo'n sterke zet van de RvB. Waar rook is is vuur gaat men nu denken.

Top