ACTUEEL

Opnamestop wegens MRSA in Westfriesgasthuis

Sinds 26 april 2012 geldt op de afdeling neurologie van het Westfriesgasthuis een opnamestop wegens de vondst de MRSA bacterie bij twee patiënten. De opnamestop die sinds dezelfde datum ook van kracht was voor de afdelingen dagbehandeling/kort verblijf en urologie is inmiddels opgeheven.

Bij patiënten en personeel van de afdelingen zijn kweken afgenomen. Ook golden extra hygiënemaatregelen. Uit de uitslagen van het onderzoek blijkt dat de bacterie zich bij de afdelingen dagbehandeling/kort verblijf en urologie niet verder heeft verspreid.

Geen risico

Bij neurologie wordt nog gewacht op de uitslag van één patiënt en een aantal medewerkers. Om geen risico te lopen blijft de opnamestop daar van kracht. De MRSA bacterie is verder nog aangetroffen bij twee medewerkers van het ziekenhuis. Deze medewerkers zijn voorlopig vrijgesteld van werk. "Om elk risico uit te sluiten wordt een bredere groep van het personeel onderzocht. Gelukkig brengt dit onderzoek verder geen geen overlast voor patiënten met zich mee," zegt Tjalling van der Schors, voorzitter van het stafbestuur.

MRSA

De MRSA-bacterie is niet gevaarlijk voor gezonde mensen. Bij mensen met een verminderde weerstand kan de bacterie een infectie veroorzaken die wel levensbedreigend kan zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top