ACTUEEL

Geschorste chirurgen Maasziekenhuis eisen geld

Geschorste chirurgen Maasziekenhuis eisen geld

Twee al eerder geschorste chirurgen eisen geld van het Maasziekenhuis nu ze onlangs opnieuw op non-actief zijn gesteld door de ziekenhuisleiding. Zij eisen ieder 5.000 euro per dag dat zij niet kunnen werken.

Dat meldt De Gelderlander op basis van informatie van betrouwbare bronnen rond deze artsen. Deze eis is conform het recente vonnis van het Scheidsgerecht voor de Gezondheidszorg.

Schorsing en vonnis

Het Scheidsgerecht voor de Gezondheidszorg had bepaald dat de chirurgen Agnes Meersman en Glen Husada hun contractuele opzegtermijn van zes maanden konden volmaken. Het ziekenhuis had de keus om hen weer aan het werk te zetten, of anders een boete van 5.000 euro per chirurg te betalen voor elke dag dat zij niet in het ziekenhuis kunnen werken. Het ziekenhuis heeft de chirurgen na twee weken werken wederom geschorst. Als reden noemt het ziekenhuis dat door hun terugkeer de onderlinge werkverhoudingen verder onder druk kwamen  te staan en de spanningen bij veel medewerkers en specialisten opliepen.

Aantal operaties loopt terug

De consternatie in het ziekenhuis heeft er inmiddels toe geleid dat minder mensen zich laten opereren in het ziekenhuis. Dat is te wijten aan de onrust in de maatschap chirugie, verklaart het ziekenhuis tegenover Omroep Brabant.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

A.G de Groot

22 mei 2012

Aan de hoogste boom ophangen die twee verschrikkelijke chirurgen de zaak verstieren en dan ook nog eens 5K per dag vragen

Klaag ze aan voor :
- in gevaar brengen van patienten
- verzieken van de werksfeer
- benadelen van de reputatie vh ziekenhuis

Slappe hap jullie RVB
; aanpakken dit soort rotte appels....
Chirurgen en specialisten dienen de patient en het ziekenhuis te dienen ipv het verwende kind uit te hangen

een heeel boze patient

Grace

26 maart 2017

Waardeloos artikel die helemaal gebaseerd op geruchten. Die eerste reactie van AG de Groot is nog erger. Iemand die geen verstand heb van zaken en toch zijn grote mond durfde openmaken. Vroeg of laat komt de waarheid van zelf boven water. Welk ziekenhuis in Nederland is nu bewezen financieel het slechtst wegens insufficient management/bestuur? :)

Top