ACTUEEL

Inspectie stelt onderzoek Maasziekenhuis in

Inspectie stelt onderzoek Maasziekenhuis in

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat toch onderzoeken of de kwaliteit van de patiëntenzorg in het geding is in Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Dat meldt De Gelderlander.

Conflict chirurgen en bestuur

Aanleiding voor het onderzoek is de heersende onrust vanwege het conflict tussen twee geschorste chirurgen en het ziekenhuisbestuur. Zij zijn onlangs voor de tweede keer geschorst nadat zij net weer aan het werk waren gegaan. De chirurgen eisen van het Maasziekenhuis ieder 5.000 euro per dag dat zij niet kunnen. Volgens het ziekenhuisbestuur de onderlinge werkverhoudingen verder onder druk komen  te staan waren door hun terugkeer. De spanningen liepen bij veel medewerkers en specialisten op. De consternatie in het ziekenhuis heeft er inmiddels toe geleid dat minder mensen zich laten opereren in het ziekenhuis.

Kwaliteit zorg

Volgens het ziekenhuis zelf is de kwaliteit van de zorg is niet in het geding. Het onderzoek dat de IGZ instelt is ‘een logische stap’, zo laat de raad van bestuur van Pantein, waar het ziekenhuis onderdeel van uitmaakt, weten in De Gelderlander.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top