ACTUEEL

Amsta weerspreekt terugdraaien reorganisatie

De Amsterdamse zorgaanbieder Amsta weerspreekt met klem te zijn terug gekomen op het besluit om de medewerkers van de afdeling Magnolia elders binnen de organisatie te plaatsen.

Vakbond Abvakabo FNV bracht eerder naar buiten dat Amsta het besluit na protesten van het personeel had terug gedraaid. Bij wijze van protest gingen medewerkers van de afdeling Magnolia vorige week in hun vrije tijd de afdeling op om te laten zien zij hun bewoners niet in de steek willen laten. Ze hadden verwenpakketten bij zich voor de bewoners. Vrijdag 18 mei volgde een demonstratie. Op 23 mei besloot het management van Amsta op haar beslissing terug te komen en de zorgmedewerkers van afdeling Magnolia mogen gewoon weer naar hun eigen afdeling en bewoners, zo meldt de vakbond.

Niet teruggedraaid

Deze weergave is volgens Amsta “niet juist”. “Het besluit is niet teruggedraaid”, aldus Amsta in een verklaring. “Alle medewerkers van het ontbonden team, behalve 1 nachtmedewerker, hebben een nieuwe werkplek buiten Magnolia, op andere afdelingen binnen Amsta gekregen en geaccepteerd. Van terugkeer van het team naar Magnolia is geen sprake.”

Invloed

Volgens Amsta is de reorganisatie nodig vanuit het oogpunt van kwaliteit. Abvakabo FNV vermoedt andere motieven: de betrokken medewerkers, waaronder veel vakbondsleden, zouden uit elkaar gehaald worden om de invloed van de vakbond te breken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top