ACTUEEL

Protestactie Osira-personeel om akkoord cao VVT

Medewerkers van de Amsterdamse zorginstelling Osira hebben donderdag hun verpleeghuis bezet. Hiermee protesteren zij tegen de nieuwe cao VVT waar hun werkgever mee ingestemd heeft.

Verontwaardiging

De zorgmedewerkers eisen een gesprek met hun raad van bestuur. Zij laten in een persverklaring weten verontwaardigd te zijn “over het feit dat de werkgevers het op een (cao)akkoordje hebben gegooid met de kleine bonden die slechts 4 procent van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen.”

Zorgmedewerker Soraya: "Wij eisen gehoord te worden. Dit akkoordje doet niets aan de hoge werkdruk waaronder wij al jaren moeten werken. Er moet echt wat veranderen, want wij willen kwaliteit van zorg bieden. Dat betekent meer collega's, minder flexibilisering en meer waardering"

Nieuwe cao

Abvakabo FNV spant zich in om het gesprek met de raad van bestuur gesprek tot stand te brengen. Woensdag lanceerde Abvakabo FNV een referendumcampagne over de nieuwe cao VVT. In dit referendum krijgen alle medewerkers uit de verpleeghuizen en thuiszorg de kans om hun mening te geven over de nieuwe cao. Volgens Abvakabo FNV biedt de nieuwe cao geen antwoord op de problemen in de sector. Om deze reden wil de vakbond dit ‘negeerakkoord’ niet ondertekenen.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

31 mei 2012

De term "spontane actie" lijkt, net als de rest van de tekst van dit "nieuwsbericht", rechtstreeks overgenomen uit een persbericht van de AbvaKabo. Kunt u mij uitleggen wat er zo spontaan is aan deze actie, als er direct een televisieploeg klaarstaat, er AbvaKabo-spandoeken en andere vakbondsprullaria worden gebruikt? Dit is een georkestreerde actie van de AbvaKabo, die zich buitenspel gezet voelt bij de CAO-besprekingen door de andere bonden. Dit is een advertorial van de AbvaKabo, geen resultaat van echte nieuwsgaring.

Anoniem

31 mei 2012

Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Abvakabo is de kat. De rare sprongen lijken nergens op:
het 'verpleeghuis' dat hiervoor werd uitgekozen behoort tot één van de beste in Amsterdam en de bezetting (wat een belachelijk woord voor zo'n actie) werd van te voren tot in de puntjes geregisseerd. De dupe zijn de goedwillende medewerkers die de schrik van hun leven kregen omdat zij niet naar hun werk konden en pontificaal en ongevraagd een camera opgedrongen kregen.

Anoniem

31 mei 2012

Als De Klinker één van de beste huizen van Amsterdam is, dan moet er veel veranderen in de zorg in Amsterdam.

En dat is precies de reden van deze spontane actie.

Piels

1 juni 2012

Ik ben benieuwd wat de genoemde medewerker ( Soraya ) bedoelt met minder flexabilisering.

Sjaak

1 juni 2012

HeEl goed dat personeel eindelijk in opstand komt. Nu op andere plekken in de zorg door!

Anoniem

1 juni 2012

Wat fijn weer dat Skipr netjes wederhoor heeft gepleegd en eens de andere kant van de zaak belicht, maar niet heus. Journalistieke waardering: -1

Top