ACTUEEL

NVTZ academie professionaliseert toezicht

NVTZ academie professionaliseert toezicht

De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen (NVTZ) is officieel gestart met de NVTZ academie. Het scholingsaanbod van de academie is bedoeld om het toezicht binnen zorginstellingen verder te professionaliseren.

De nieuwe NVTZ academie biedt de toezichthouders die lid zijn van de vereniging een breed scholingsaanbod. Dit aanbod is toegesneden op de groeiende complexiteit van de zorg en de stijgende maatschappelijke verwachtingen ten aanzien van toezichthouders.

Specifieke expertise

Overheid en burgers zijn kritischer geworden op het functioneren van de toezichthouders, zo constateert de NVTZ. Daarmee is de tijd voorbij dat toezichthouders in de zorg in hun functie genoeg hebben aan hun professionele staat van dienst. Toezicht houden in de zorg vergt een specifieke expertise die door de snelle ontwikkelingen in de zorg bovendien regelmatig dient te worden bijgesteld.

Samenwerking

In het kader van de NVTZ academie werkt de vereniging samen met Avicenna, Academie voor Leiderschap. De NVTZ academie doet daarnaast een beroep op diverse experts op specifieke terreinen met betrekking tot het toezichthouderschap.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top