ACTUEEL

Lege adviesafspraak kost Osira twee ton

Lege adviesafspraak kost Osira twee ton

De in maart vorig jaar vertrokken bestuursvoorzitter Willeke Stadtman van Osira Amstelring in Amsterdam heeft over 2011 een bedrag van 230 duizend euro ontvangen. Als tegenprestatie zou Stadtman tot eind 2011 als strategisch adviseur optreden, maar hier is door het verscherpte toezicht van de inspectie niets van terecht gekomen.

“Mevrouw Stadtman was volgens afspraak voor advies beschikbaar als strategisch adviseur, maar door het verscherpt toezicht van de inspectie en de invloed daarvan op de positie van mevrouw Stadtman, is hiervan geen gebruik gemaakt”, laat een woordvoerder van Osira Amstelring weten.

Toezicht

Osira Amstelring kwam begin 2011 negatief in het nieuws vanwege een reeks van ernstige meldingen en signalen over de kwaliteit en continuïteit van de zorg binnen de instelling. De Inspectie voor de gezondheidszorg stelde Osira per 15 maart 2011 naar aanleiding van de berichten en bezoeken aan de instelling onder verscherpt toezicht. In maart 2012 bleek dat Osira de zaken weer op orde had en werd het verscherpt toezicht opgeheven.

 

 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Joze

10 juni 2012

Ik dacht dat de politiek er op neer zou zien dat die grote bedragen geld mee geven gebeurd moesten zijn.
Er wordt verwacht dat onze kinderen straks voor de ouderen moeten zorgen omdat er dan geen geld meer voor zou zijn.
Op andere plaatsen smijten ze met geld.
Pak het nu eens aan wat er gezegd wordt.
Iedereen zegt maar wat, maar ze doen er niets mee..

ce jansen

10 juni 2012

Vanuit de awbz wordt het verblijf en verzorging betaald voor hulpbehoevende ouderen. Een verpleeghuis bed kost 70000 euro per jaar.
De ouderen moeten steeds meer gaan bijbetalen.

Ik ben benieuwd of die oudere (of familie) akkoord gaan met de duizenden euro's die ze moeten gaan bijbetalen voor een kamertje zonder eigen toilet met alleen plaats voor een nachtkastje. Deze mensen gaan natuurlijk kiezen voor alternatieven zoals de herbergier die niet veel duurder zijn maar wel een mooi appartement te bieden hebben.

Mijn voorspelling;
de grote instellingen blijven voor de minder kapitaalkrachtigen. Ik ben dan ook benieuwd of daar nog geld over is om vertrek- bonussen uit te delen.

Freud

11 juni 2012

Verbazing: Hoe kan het dat iemand die kennelijk niet goed heeft gefunctioneerd als strategisch adviseur wordt ingehuurd? Hoe kan het dat een adviseur zo'n enorm bedrag zou ontvangen? Hoeveel uren advieswerk is er nodig om dat te rechtvaardigen? Wie zijn degenen die beslissen dat dit een goede afspraak is? Hoe kun je met dit soort mechanismen de zorg ooit financieel gezond krijgen?

Petersen

18 september 2012

Willeke Stadtman heeft een contract getekend met slimme jongens die volgens de stopwatch methode de kosten binnen de zorggroep met 10.000.000 euro naar beneden zou brengen. De slimme jongens zouden € 5.000.000 daar mee verdienen. Vervolgens werd de gehele zorg organisatie om zeep geholpen. In de zorg moest 20% in personeel inleveren. Gelukkig heeft zij zelf het loodje gelegd. De opvolgens, rob van dam en zijn staf, staan voor de enorme uitdaging om van medewerkers weer vertrouwen te krijgen en de organisatie weer gezond te maken.Stadtman heeft terecht zonder afscheidsreceptie de organisatie moeten verlaten. En nu schrijft ze verhaaltjes........het kan verkeren in zorgen nederland.

Top