ACTUEEL

Waterland tast diep in buidel na medische missers

Waterland tast diep in buidel na medische missers

Een verwarmingsmonteur uit Edam heeft een fikse schadevergoeding gekregen naar aanleiding van medische missers. Hij kreeg drie jaarsalarissen voor gederfde inkomensschade en daarnaast een bedrag aan smartengeld en voor aanpassingen in en om zijn huis.

Behandelfouten

De man had een scheurtje in zijn bovenbeen en heeft inmiddels een kunstknie als gevolg van behandelfouten van een orthopedisch chirurg van het Waterland Ziekenhuis in Purmerend. Hoeveel de man precies gekregen heeft, wil hij niet naar buiten brengen, maar volgens een woordvoerster van FNV Bondgenoten gaat het om 'een bedrag met 5 cijfers'.

Letselschade

“Hij raakte volledig arbeidsongeschikt. Hij kan niet eens meer normaal op de wc zitten omdat hij zijn knie bijna niet meer kan buigen”, vertelde letselschadebehandelaar Adrie van Kampen van FNV Bondgenoten maandag. De man uit Edam is niet de enige gedupeerde van de orthopeed. Volgens Van Kampen lopen nog tien letselschadezaken.

Het Waterlandziekenhuis ontsloeg de omstreden orthopeed in 2010. Een onderzoekscommissie stelde vast dat de arts ernstige fouten had gemaakt en een risico vormde voor de patiënten. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 juli 2012

Dit geldt wordt uitgekeerd door de aansprakelijkheidsverzekering van het ziekenhuis.

Anoniem

4 juli 2012

Wat wil je daarmee zeggen? Dat het voor het ziekenhuis dus niet uitmaakt? Zo werkt het natuurlijk niet, als de vergoeding al betaald is door de verzekering dan zal de verzekeraar direct of in het volgende contractjaar premie en eigen risico verhogen. Dat is niet verkeerd, zo werkt het nu eenmaal en een ander systeem zou je ook niet moeten willen. Het enkele feit dat een schadeclaim gedekt is door een verzekering betekent dus geenszins dat het ziekenhuis geen nadeel ondervindt van een schade-uitkering.

Top