ACTUEEL

GGZ Oost Brabant dringt separaties flink terug

GGZ Oost Brabant heeft het aantal separaties met zeventig procent weten terug te dringen in de vier jaar dat het meedoet aan het project Drang naar minder dwang van brancheorganisatie GGZ Nederland.

Eind 2012 zijn tien van de in 2008 oorspronkelijke achttien separeercellen gesloten. GGZ Oost Brabant is van plan om er in 2012 nog meer te sluiten.

Project Drang naar minder dwang

Medewerkers van 21 klinische afdelingen zijn bij het project Drang naar minder dwang betrokken. Hierbij wordt ingezet op bewustwording onder medewerkers, het inzetten van alternatieven, signaleringsplannen, ervaringsdeskundigheid, betrokkenheid van familie en naasten, aanschaf van materialen, werkconferenties, trainingen, begeleiding op de werkvloer en registratie.

 

Subsidie

GGZ Oost Brabant krijgt subsidie om het project voort te zetten in 2012 en 2013. De instelling sluit aan bij de doelstellingen van GGZ Nederland: geen eenzame opsluiting meer, kennisontwikkeling en consultatie en meten is weten. Hiertoe versterkt GGZ Oost Brabant de samenwerking tussen ambulante en klinische teams. De focus ligt op het versterken van de zorg bij de patiënt thuis. De instelling zo bewerkstelligen dat er minder patiënten opgenomen hoeven worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top