ACTUEEL

IGZ laat tuchtzaak tegen verdachte psychiater lopen

De Rotterdamse psychiater Sinan G., hoofdverdachte in een miljoenenfraude, is sinds maart gewoon weer aan het werk als psychiater. G. staat wel onder permanent toezicht van een andere psychiater. De inspectie zegt geen reden te hebben voor een tuchtzaak. Dat meldt de Volkskrant.

Volgens justitie stelde G. samen met collega Jos G. jarenlang valse diagnoses en zou hij vervolgens uitkeringsgeld hebben geïnd. Mogelijk zijn er met de kwestie 1600 cliënten en tientallen miljoenen euro gemoeid. De inspectie die hem eerder op non-actief zette, zegt niet bij machte te zijn hem te stoppen. G. zelf ontkent in de Volkskrant alle beschuldigingen. Hij werd begin 2011 opgepakt en zat tot juli van dat jaar in voorarrest. G. zei destijds tegen de rechter dat hij zich als psychiater uit zou schrijven. Inmiddels staat hij echter weer in het BIG-register.

Geen tuchtzaak

De psychiater van Turkse afkomst werkt in zorginstelling Together in Berkel en Rodenrijs, zo meldt de Volkskrant, gespecialiseerd in Turkse, Afghaanse en Iraanse patiënten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg spant ondanks de ernst en omvang van de verdenkingen geen tuchtzaak tegen hem aan om hem eventueel uit zijn vak te zetten. “Als hij fraude zou hebben gepleegd, wil dat nog niet zeggen dat hij geen goede psychiater is”, aldus een woordvoerster van de inspectie. “Het is ons niet bekend dat zijn handelen heeft gezorgd voor lijden bij patiënten.”

Moeizaam

De inspectie zegt het oordeel van de rechter af te wachten. Het onderzoek wordt bemoeilijkt doordat de medische dossiers slecht toegankelijk zijn vanwege het beroepsgeheim. Het Openbaar Ministerie weet nog niet wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak kan beginnen. Medeverdachte Jos G. is na vrijlating uit voorarrest sinds vorig jaar ook weer actief als psychiater.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top