ACTUEEL

Beroepscommissie ActiZ kapittelt aanbieder

De Commissie van beroep van ActiZ, organisatie van zorgondernemers, heeft de Apeldoornse Stichting Nusantara op de vingers getikt. Deze heeft op een 'ontoelaatbare manier' leden van de raad van toezicht van stoel laten wisselen met leden van het bestuur. Inmiddels is orde op zaken gesteld, laat ActiZ weten

De terechtwijzing van de Commissie van beroep van ActiZ volgt op een uitspraak uit november 2011 van de Governancecommissie, een onafhankelijke commissie die toeziet op het naleven van de Zorgbrede Governancecode. Deze commissie stelde ActiZ op de hoogte van de situatie bij Nusantara. Vervolgens is de stichting begin 2012 door ActiZ aangesproken op het niet naleven van de zorgbrede governancecode.

Orde op zaken

Nusantara kreeg vervolgens zes maanden de tijd om aan de eisen te voldoen. Dat zegt perswoordvoerster Pauline Fuhri van ActiZ. De reden dat ActiZ dit niet eerder openbaar heeft gemaakt is volgens Fuhri omdat de organisatie de tijd had gekregen om orde op zaken te stellen en ActiZ in die periode daarover niet wilde communiceren. Per 1 augustus 2012 is bij Nusantara bestuurlijk alles op orde.

De klacht van de commissie ging over directeur/ bestuurder Erik Jansen, die 16 jaar deel van de raad van toezicht heeft uitgemaakt, schrijft De Stentor. Zijn overstap naar de directie werd door ActiZ niet geaccepteerd. Hij heeft inmiddels afstand genomen van zijn zorgtaken en gaat zich nu met de nieuwbouw in Almere bezig houden. Rob van Eersel, sinds februari de nieuwe directeur/bestuurder bij Nusantara, heeft per 1 augustus de verantwoordelijkheid voor de zorg overgenomen van Erik Jansen.

Reorganisatie

Nusantara heeft 'een roerige tijd van reorganisaties' achter de rug volgens Joost Allein Richir van de raad van toezicht. "Zes mensen uit bestuur en management zijn weg. Zo'n reorganisatie kost geld en energie, maar levert als het goed is ook wat op."

Zorgbrede governancecode

Actiz heeft dit jaar organisaties voor het eerst aangesproken op naleving van de zorgbrede governancecode. ActiZ eist van haar leden dat ze deze naleven en houdt hier ook toezicht op. Naast Nusantara heeft ActiZ met één andere organisatie "een goed gesprek gevoerd" en verdere maatregelen waren niet nodig.

13 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

14 november 2012

Dhr Janssen zit nog stevig op zijn troon en heeft de touwtjes nog steeds in handen . Samen met zijn RvT vrienden die ook na 16 jaar RvT al lang hadden moeten verdwijnen.
Wat het oplevert zou eens aan de clienten moeten worden gevraagd.
Kwaliteitsgegevens ook nergens meer te vinden !!

Anoniem

14 november 2012

Ja Actiz weet ervan !
Manipuleren kun je leren en papier is heeeeeeeeeeeeeel geduldig.

Anoniem

15 november 2012

Ja vrienden onder elkaar die het beleid uitvoeren wat al veel leed heeft bezorg ziektmeldingen al op 10 procent landelijk 5,6 procent . De zorg is dan ook zeer slecht geworden naar de bewoners toe na twee jaar moet er weer intrims komen . Fam de Jong (Sabor) ,vader ook in rvt gezeten is adviseur OR en zoon lief is manager Planning, Finance &control en zo zijn het allemaal vrienden van elkaar, die dan ook niet willen luisteren na het personeel dat de zorg slecht is en Actiz en inspectie doen er niets aan de Hr.Jansen zit er nog steeds maar heeft een andere invulling gekregen maar kan zijn beleid nog steeds uitvoeren !!!!!!

Anoniem

23 november 2012

Tja heb ook vernomen dat Dhr jansen samen met zijn makkers aan de touwtjes trekt. En tja zorgland, geen controle geen sancties, vestzak, broekzak.
premies omhoog. Onzin !!!!!!
Aanpakken die hap.
Dit is niet de enigste organisatie waarbij eigenbelang voor gaat.
Overheid moet ingrijpen. maar ja, de politiek kijkt willens en wetens de andere kant op.
Ja, ondersteuners OR. Lachwekkend gewoon.Uurtje factuurtje. En de organisatie is niet het belang, het primaire zorgproces niet maar wat wel > Raden maar. Eigenbelang.
Hoe diep zijn we gezonken in Nederland . Diep dus.

Anoniem

8 december 2012

Is uw vader of moeder uw lief.
Bij deze organisatie ben je alleen een tarief
Ja, politiek , igz ed laten het afweten,
Maar als zoon of dochter moet je de controle op het zorgproces vooral niet vergeten.

Anoniem

15 december 2012

En waar zijn toch die kwaliteitsgegevens ???

Anoniem

5 februari 2013

Wil je werken in een organisatie die je ziek maakt of knettergek. Juist dan solliciteer je daar.

Anoniem

5 maart 2013

Wie gaat dat bouwen in Almere dan ??
EJ nog steeds bestuurder, aldus krant.
Hoe is het mogelijk.
Rechtsstaat zonder recht.

Anoniem

6 april 2013

Kwaliteitsgegevens in te zien bij publicaties Nusantara IGZ.
MMMMMmmmmmmmmm

Anoniem

1 augustus 2013

Zaakjes op orde ?
OR zegt vertrouwen op in bestuurder en Raad van Toezicht.
Redenen hiervoor niet zo fraai.

Anoniem

17 september 2013

Nusantara zet weer een bestuurder op straat .
En financiele problemen.
Wat is de oplossing.??
Nieuwe bestuurder aannemen. Jaja
Frans Broekhuizen.
Juist ja, die van de Zonnehuizen.

Anoniem

17 oktober 2013

Zie persbericht 13-08-2013.

Anoniem

17 maart 2014

Raad van Toezicht faalt, vergeten al een paar jaar toezicht te houden.
Gewoon lekker blijven zitten.
Personeel en cliënten de klos.

Top