ACTUEEL

Laser Surgery dreigt met kort geding tegen IGZ

Laser Surgery is het niet eens met het besluit van de Inspectie voor de Gezondheidszorg om de behandelingen in de privékliniek per direct te stoppen. Peter van Ispelen, directeur van Laser Surgery Haarlem, overweegt namens de kliniek een kort geding aan te spannen tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Dit meldt de NOS.

Eerder werd bekend dat de kliniek per direct haar behandelingen moet staken, omdat er geen noodmedicatie aanwezig is voor calamiteiten. Ook stelt de Inspectie dat het onduidelijk is of de medewerkers voldoende zijn geschoold voor reanimatie. Volgens van Ispelen klopt dit niet. "Iedereen bij ons heeft een reanimatie opleiding gevolgd.”

Gestopt

Tegenover de NOS bevestigt Laser Surgery de behandelingen tijdelijk zijn gestopt, maar vindt ook dat het bericht ongenuanceerd naar buiten is gebracht. De suggestie is volgens de kliniek gewekt dat deze helemaal gesloten is, maar dat is niet correct.

In een interview bij Radio 1 Sportzomer stelt Van Ispelen dat er inderdaad zaken zijn die voor verbetering vatbaar zijn, maar dat deze in geen geval levensbedreigend zijn. Hij is boos op de de Inspectie vanwege de maatregelen: “Ze hebben zo’n dik rapport geschreven dat ze van voren niet weten wat er van achteren in staat.”

Afgezegd

Als gevolg van de sluiting worden er volgens van Ispelen operaties afgezegd. Hier heeft Laser Surgery veel last van. Van Ispelen: “Als ze deze sluiting een maand volhouden, kan de laatste hier het licht uitdoen.

Een hoorzitting op het ministerie vindt woensdag 8 augustus plaats.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top