ACTUEEL

Bronovo blundert bij prostaatingreep

Het Haagse ziekenhuis Bronovo heeft geblunderd door prostaatweefsel van twee mannen te verwisselen. Daardoor is ten onrechte de prostaat bij een gezonde patiënt verwijderd. Dat meldt het AD.

De man is nu incontinent en impotent, zo meldt het AD. Hij bereidt een schadeclaim voor. Daarnaast is er een patiënt die mogelijk nietsvermoedend met prostaatkanker rondloopt. De misser is al sinds mei bekend in Bronovo, maar de kliniek heeft niet voldaan aan de verplichte melding bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, aldus het AD.

Onderzoek

Het Haagse ziekenhuis Bronovo onderzoekt de aanklacht, zegt een woordvoerster van het ziekenhuis zaterdag. Volgens het ziekenhuis heeft de man formeel geen klacht ingediend. Ook heeft hij volgens de woordvoerster niet ingestemd met een onderzoek door het ziekenhuis. Het ziekenhuis bevestigt noch ontkent dat de man een schadeclaim heeft ingediend.

‘Niet zo gek’

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is op de hoogte van het verhaal maar heeft geen nog melding ontvangen van het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster van de IGZ is dat “niet zo gek'' omdat het ziekenhuis pas sinds enkele weken weet dat dit speelt. De inspectie gaat ervan uit dat het ziekenhuis nog niet kan weten of er sprake is van een calamiteit, zegt de woordvoerster. De IGZ zal op korte termijn onderzoeken of er een taak is weggelegd voor de inspectie in deze zaak, aldus de zegsvrouw. (ANP/Skipr)

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr R. M. Dalmijn

11 augustus 2012

Misschien eerst even op de feiten wachten voordat er weer een reputatie gesloopt wordt!?

Medemens ondergaat een vorm van diagnostiek in Bronovo? Om vervolgens in het Utrechtse een tweede mening te vragen en op basis daarvan zou er dan in Duitsland , zomaar zonder nader onderzoek, een niet afwijkende klier zijn verwijderd!?

Kijk uit naar het gehele verhaal.

Hoop dat Achmea hem maandag niet laat bellen vanwege het incontinentie materiaal.

Top