ACTUEEL

Zeeland krijgt haar eerste private ziekenhuis

De Victoria Kliniek in Zierikzee opent op 7 september officieel haar deuren. Dit is het eerste publiek/private ziekenhuis in Zeeland. Het is een initiatief van Zeeland Care en het Zeeuwse Admiraal de Ruyter Ziekenhuis.

Officiële opening

Gelijktijdig wordt het Buurtzorgpension in Zierikzee, gevestigd op dezelfde locatie, officieel geopend. Het buurtzorgpension is per 5 maart in gebruik genomen en herbergt momenteel 14 gasten, meldt een woordvoerster.

Sprekers

Sprekers bij de opening van de Victoria Kliniek en het Buurtzorgpension zijn burgemeester Gerard Rabelink, directeur generaal van VWS Leon van Halder, voorzitter raad van bestuur Admiraal de Ruyter Ziekenhuis Pieter Vierhout, directeur Victoria Kliniek Rutger Batenburg en Buurtzorg-directeur Jos de Blok.

Zeeuws zorgdebat

Voorafgaand aan de opening vindt een politiek zorgdebat plaats over de ziekenhuiszorg in Zeeland. De Zeeuwse politici Patricia de Milliano, Albert de Vries, André Bosman en George van Heukelom gaan met elkaar in discussie. Hierbij staan zeven stellingen centraal. Deze richten zich onder meer op het samenwerken tussen de ziekenhuizen in Zeeland, privé investeerders, prikkels tot samenwerken, het eilanddenken waardoor elk eiland een eigen ziekenhuis wilt en het feit of de wachtlijsten mensen naar België jaagt.   

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top