ACTUEEL

Conflict rond ziekenhuis Hoogeveen laait op

Specialisten van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen zijn door de raad van bestuur onder druk gezet om akkoord te gaan met het verplaatsen van grote delen van de zorg naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

De spanningen tussen de medische staf en de raad van bestuur van het ziekenhuis in Hoogeveen zijn daarmee hoog opgelopen, aldus het Dagblad van het Noorden. Medisch specialisten betwijfelen of de raad van bestuur de situatie nog in de hand heeft. Verscheidene specialisten hebben het vertrouwen in de raad van bestuur verloren, zo meldt de krant op basis van e-mails.

Toekomstplannen

De raad van bestuur houdt woensdag en donderdag bijeenkomsten voor medewerkers van de ziekenhuizen in Emmen en Hoogeveen. Zij krijgen dan meer informatie over de financiële situatie en de toekomstplannen.

De raad van bestuur van zorggroep Leveste Middenveld wilde op korte termijn grote delen van de zorg verplaatsen uit het Ziekenhuis Bethesda naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Dit zou nodig zijn om de financiële problemen te beteugelen. De tekorten in Emmen en Hoogeveen dreigen op te lopen tot meer dan 2,8 miljoen euro. Dat maakt het Dagblad van het Noorden op uit interne stukken van het ziekenhuis die de krant naar eigen zeggen in bezit. Na de recente onrust staan de plannen in de ijskast.

Extra bijeenkomst

Leveste weerspreekt op haar website de berichten over onrust. Leveste spreekt van een “positieve, opbouwende sfeer” tijdens de extra bijeenkomst die maandagavond was georganiseerd voor de medisch specialisten van Hoogeveen. “In een positieve, opbouwende sfeer is besloten de komende tijd met specialisten van de ziekenhuizen in Hoogeveen, Emmen en ook Stadskanaal een advies samen te stellen met betrekking tot de inrichting van onze zorg in de regio.

De aanwezigen hebben uitgesproken om eendrachtig als staven van Hoogeveen en Emmen te bouwen aan een gemeenschappelijke toekomst, meldt Leveste. Bij de ontwikkeling van deze visie wordt ook de medische staf van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal betrokken.

 (Bron: Dagblad van het Noorden / website van Leveste)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

jonkers

19 september 2012

Verbaast mij niets.
Als je ontdekt dat er iets scheef is weet de directie van Leveste de druk daar te leggen dat het gaat zoals zij willen.

De kort geleden fusie zou besparend zijn is mij verteld.
Dat dit geen geld opleverde op korte termijn was bekend .
Maar deze actie zonder goed overleg met het personeel en direct betrokkenen is een actie die bij de besluitvorming binnen Leveste past.

Kom hier binnenkort zeker op terug.
Wens u sterkte.

Top