ACTUEEL

Conflict tussen Osira en Abvakabo laait op

Personeel van de zorginstelling Osira Amstelring heeft maandag in Amsterdam opnieuw het werk neergelegd. Volgens een woordvoerster van vakbond Abvakabo FNV probeert de organisatie onder eerder gemaakte afspraken uit te komen.

Begin september bereikten de vakbond en Osira Amstelring een akkoord over betere zorg en werkomstandigheden, na maanden van acties. Nadat vorige week de leden van Abvakabo FNV instemden met de overeenkomst, kwam de zorginstelling met een brief waarin ze aangaf dat ze toch nog een en ander in het akkoord wilde nuanceren. Dit tot groot ongenoegen van de vakbondsleden. “De mensen zijn ontzettend boos. Ze hebben niet voor niets zolang actie gevoerd”, zei de zegsvrouw van Abvakabo FNV.

Extra collega's

Belangrijke afspraken in het akkoord zijn het recht op een 8-urige werkdag, het krijgen van vaste contracten en de komst van extra collega's. Volgens de woordvoerster van de vakbond wilde Osira Amstelring onder meer het punt van de 8-urige werkdag aanpassen. “We hebben nog tot zaterdag geprobeerd eruit te komen, maar het gesprek is toen vanuit Osira beëindigd.”

Verduidelijking

Osira Amstelring stelt in een verklaring dat het na overleg met de beide achterbannen heeft aangedrongen op een verduidelijking van de overeenkomst. “Deze gaat over de piekmomenten op een dag, die kortdurend extra menskracht vragen, maar niet per definitie achturige diensten opleveren. Een piekmoment in de zorg is bijvoorbeeld de ochtend, als cliënten uit bed willen en gewassen, aangekleed en verzorgd willen worden. (…) Ondanks diverse pogingen om tot een definitief akkoord te komen, wijst de Abvakabo deze verduidelijking af”, aldus Osira.

Daarnaast hebben volgens Osira de andere vakbonden, te weten CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ, schriftelijk laten weten niet akkoord te gaan met een wijziging van het Sociaal Plan. Iets wat welk nodig was om aan de afspraken in de overeenkomst met de Abvakabo FNV te voldoen. “Voor dit punt uit het principeakkoord heeft Osira Amstelring inmiddels een alternatieve oplossing zonder het Sociaal Plan open te breken.”

Sint Jacob

Ongeveer 25 personeelsleden van de huishoudelijke dienst in verpleeghuis Sint Jacob staken maandag. Zij houden zich onder meer bezig met de schoonmaak van de appartementen. Deze groep legde eind augustus het werk ook al neer. (ANP/Skipr)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

1 oktober 2012

Waar gaat het nu eigenlijk over, die 15 ontevreden huishoudelijke medewerkers die aan de vaderlijke hand van de de bond hun sjerpjes ombinden en weer eens een koffietje met appeltaart gaan doen? Of gaat het over onze eigen bejaarde vaders en moeders die in hun laatste dagen na een leven hard werken blij moeten zijn met een sprankje zorg en aandacht?
Hou toch op!
En hoe zit het eigenlijk met die vakbond, intern is het een soepzooitje, een angstcultuur (lees dit eens: www.zeggenschap.info/blog). Geef eerst eens even het goede voorbeeld zou ik zo zeggen

Anoniem

1 oktober 2012

Ik werk ook bij Osira. Ik staak niet, heb ik ook helemaal geen reden toe. Ik ben lid van CNV Publieke zaak, die net als NU91 en FBZ gewoon aan tafel zit met de zorgwerkgevers en daarmee op een normale manier praat, overlegtben dingen bereikt. De Abva wil buiten de CAO tafel om voor zichzelf dingen bereiken, daarmee de OR en de andere bonden passerend en schofferend. Tip voor de Abvakabo: ga eens stage lopen bij een van de andere bonden en stop met het slopen van Osira en van mijn prachtige vak!

Top