ACTUEEL

VUmc is geen rust gegund

De afdeling klinische genetica van het VU medisch centrum is ten prooi gevallen aan verstoorde interne verhoudingen. Dat meldt de Telegraaf. Volgens de krant heeft een extern bureau heeft inmiddels een conflictanalyse gemaakt.

De krant stelt dat de positie van het afdelingshoofd Hanne Meijers-Heijboer ter discussie zou staan. Ook is volgens de Telegraaf reeds een advocatenbureau betrokken bij de zaak. Bovendien heeft interim-bestuurder Plukker de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) volgens de Telegraaf op de hoogte gesteld van de onenigheid binnen de afdeling. “Het behandelen van dat vraagstuk is verder de rol van het bestuur", citeert de Telegraaf de inspectie.

Kort geding

Het door de Telegraaf gemelde conflict zou een nieuw hoofdstuk toevoegen aan het langdurige interne gerommel binnen het academische ziekenhuis. De verhoudingen tussen de afdelingen heelkunde, interne geneeskunde en intensive care raakten in de loop van dit jaar zo verstoord dat bestuursvoorzitter Elmer Mulder zich genoodzaakt zag om op te stappen. Twee van de betrokken artsen staan nog altijd op non-actief. Anders dan het NRC Handelsblad maandag meldde, gaat het kort geding van longarts Piet Postmus volgens de Telegraaf volgende week dinsdag door. Postmus mag van het ziekenhuis terugkomen als arts, maar niet als afdelingshoofd. Volgens het NRC ziet Postmus juist af van een kort geding, waarin hij deze gang van zaken wil aanvechten.

Herschikking

De voortdurende onrust binnen het VUmc wordt volgens de Telegraaf aangewakkerd door geruchten binnen het ziekenhuis over een ophanden zijnde personele herschikking. “Over de artsen Bonjer, Girbes en Kramer –betrokken bij de ruziënde afdelingen - wordt gezegd dat ze op andere plekken worden gezet”, aldus de Telegraaf. De afdeling voorlichting laat de Telegraaf weten dat “dit juist de mannen zijn die nodig zijn om de problemen van het ziekenhuis op te lossen”.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Bart Bruijn, huisarts

23 oktober 2012

En de raad van toezicht? Wat heeft dit heel dik betaalde raad van toezicht de afgelopen jaren anders gedaan dan borrelen en lekker hun centen opstrijken? Waarom zit diezelfde raad van toezicht er nog?

Toegezien hebben ze niet, dat is wel duidelijk!

Bart Bruijn, huisarts

23 oktober 2012

Oh, ze hebben wel toegezien, natuurlijk. Ze stonden erbij en keken ernaar.

Dat is voor al dat geld toch een wel heel beperkte taakopvatting.

Anoniem

23 oktober 2012

Het is duidelijk dat de afdeling voorlichting geen idee heeft waar ze over praten, aangezien deze heren degene zijn die juist alle problemen hebben veroorzaakt.
Dhr Bonjer is betrokken bij de eyeworks affaire en Dhr Girbes is verantwoordelijk voor de problemen op de IC. Dus als de VU, lees:raad van bestuur, deze heren nog langer blijven steunen, zijn de problemen nog lang niet voorbij in de VU. Mensen Als Dhr Paul en Dhr Postmus komen nog op voor de patienten en willen het niet onder de deurmat vegen. Alleen deze mensen moeten opdraaien voor de fouten van een ander.... Waarom niet de mensen die de problemen veroorzaakt hebben?

Top