ACTUEEL

Catharina Ziekenhuis wil af van dermatologen

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is van plan afscheid te nemen van de voltallige maatschap dermatologie. Reden is dat de vier dermatologen zonder toestemming van het ziekenhuis een praktijk cosmetische dermatologie zijn begonnen.

Schade verhalen op dermatologen

Patiënten konden contant betalen, ze betaalden voor verzekerde zorg en terwijl de indruk werd gewekt dat het geld naar het ziekenhuis ging kwam het geld bij de maatschap terecht. Het ziekenhuis heeft laten berekenen dat 168 patiënten in totaal 24.000 euro hebben betaald aan de maatschap. Het ziekenhuis heeft besloten het totale bedrag terug te betalen aan de patiënten en de schade op de dermatologen te verhalen.

'Het draait om integriteit'

De vier dermatologen behoren tot de internationale top van hun vakgebied, aldus het ziekenhuis. "Je kunt nog zo goed zijn in je vak maar het draait hier om integriteit. Uit eigen belang zijn willens en wetens de patiënt en de ziekenhuisorganisatie benadeeld", zegt bestuursvoorzitter Piet Batenburg maandag in een verklaring.

Kosten voor ziekenhuis, opbrengsten naar dermatologen

Ook het ziekenhuis zegt schade te hebben geleden omdat zonder enige afspraak apparatuur, personeel en middelen van het ziekenhuis werden gebruikt. Kosten werden in rekening gebracht bij patiënten en de opbrengsten gingen naar de maatschap. Volgens geldende procedures blijven de dermatologen nog een half jaar aan het werk. Het ziekenhuis zegt dat er geen consequenties zijn voor de zorg. Het is voor de tweede keer in korte tijd dat het ziekenhuis afscheid neemt van specialisten. In de zomer werd de samenwerking met twee internisten opgezegd. (ANP/Skipr)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

6 november 2012

Wist de rvB hier werkelijk niet(s) vanaf....'
Sta niet verbaasd als blijkt dat dit op andere plekken ook gebeurt.
Private activiteiten strikt scheiden van de ziekenhuisactiviteiten vraagt om openheid, discipline én principes.
Pas als zowel maatschap als rvB de boter van het hoofd afschrapen, kan een gesprek ontstaan waarbij transparantie ontstaat en de maatschap prima kan 'bij-klussen'.

Michel

6 november 2012

Natuurlijk wist het Bestuur hier van af. Het is een stok die ze uit de kast hebben gehaald om de maatschap te laten struikelen.
Het gaat gewoon om politiek. De maatschap en Batenburg kunnen het al vanaf de start van Batenburg in 't Cathrien niet goed met elkaar vinden.
Blijkbaar heeft Batenburg nu een mogelijkheid gevonden om de maatschap kopje kleiner te maken.
Integriteit is een media term om het een chique sausje te geven.

DGo

6 november 2012

Zo is het Piet, integriteit is een groot goed. Ook dat medisch specialisten niet van 2 walletjes eten.

Ze zullen voldoende gewaarschuwd zijn.
Je voert private activiteiten samen uit tw ziekenhuis MET medisch specialisten of, je doet het niet.

Het collectief van de staf zal het met de RvB eens zijn.

Top