ACTUEEL

Wachttijden in Jeugd-GGZ stijgen licht

Minderjarigen hebben in 2008 langer moeten wachten op psychische zorg dan de jaren ervoor. Binnen een jaar is de gemiddelde wachttijd in de Jeugd-GGZ van achttien naar twintig weken gestegen. Dit staat in een rapport dat koepelorganisatie GGZ Nederland dinsdag presenteerde.

Toename nieuwe patiënten

“Deze lichte stijging lijkt het gevolg van de voortdurende druk op de voordeur van de Jeugd-GGZ”, zegt het rapport. “In 2008 nam het aantal kinderen en jeugdigen in behandeling toe met negen procent.”

30.000 jongeren op wachtlijst

In 2008 stonden een kleine 30.000 jongeren op de wachtlijst van de GGZ. Zij hebben bijvoorbeeld adhd, een autistische stoornis of last van andere gedragsproblemen.

GGZ Nederland tevreden over cijfers

Marleen Barth, voorzitter van GGZ Nederland, is ondanks de langere wachttijden goed te spreken over de nieuwe cijfers. "Tot 2007 was er sprake van een forse stijging van de wachtlijsten. Het afgelopen jaar is deze groei een stuk minder geworden." Volgens Barth zijn er de afgelopen tijd structurele investeringen gedaan in de GGZ waardoor de sector een stuk efficiënter is geworden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top