ACTUEEL

Brabant heeft nieuw diagnostisch centrum

Brabant heeft nieuw diagnostisch centrum

Diagnostiek Brabant is de naam van het nieuwe diagnostisch centrum dat door het TweeSteden ziekenhuis, het St. Elisabeth Ziekenhuis en het Diagnostisch Centrum Tilburg (DCT) is opgericht. Het nieuwe gezamenlijke centrum verricht diagnostische onderzoeken voor huisartsen en ziekenhuisspecialisten in de regio Tilburg.

Eén loket

Door de regie over de onderzoeken in één hand - bij Diagnostiek Brabant - te leggen wordt onnodige, dubbele diagnostiek voorkomen. Dit draagt bij aan de kostenbeheersing in de zorgsector Bovendien worden patiënten efficiënter en sneller geholpen doordat zij via één loket afspraken kunnen maken voor alle onderzoeken.

Locatie

Diagnostiek Brabant biedt ook ondersteuning in de huisartsenpraktijk en zorgt voor scholing. Het nieuwe centrum start op alle bestaande locaties van DCT en de Tilburgse ziekenhuizen. Op termijn wordt gezocht naar nieuwe, gezamenlijke huisvesting.

Prikposten

Alle prikposten van Lijn2.net en DCT worden ondergebracht bij Diagnostiek Brabant en nemen deze naam over. Voor patiënten verandert er niets; zij kunnen onveranderd voor bloedafname terecht bij deze prikposten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top