ACTUEEL

VGZ verwacht toestroom ziekenhuis Benidorm

Zorgverzekeraar VGZ voorziet een verdubbeling van het aantal klanten in het Spaanse ziekenhuis Hospital Clinica Benidorm. Gingen er in 2011 nog 371 Nederlanders naar dit ziekenhuis, dit jaar komt het aantal naar verwachting uit op circa 750.

De groeiende toestroom van Nederlandse patiënten wordt volgens VGZ ondermeer veroorzaakt door de mogelijkheid om te dialyseren. Dankzij het contract dat VGZ met het Spaanse ziekenhuis heeft gesloten, kunnen Nederlandse patiënten rechtstreeks naar Hospital Clínica Benidorm alsof het een Nederlands ziekenhuis of dialysecentrum is.

Handreiking

VGZ ziet het contract als een handreiking aan ouderen die in Spanje overwinteren. Jaarlijks bezoeken zo'n 250 duizend Nederlanders de toeristenplaats Benidorm. Bij de overwinteraars bestaat een groeiende behoefte aan lokale zorg. Reden voor VGZ om twee jaar geleden een zorgcontract te sluiten met Hospital Clinica Benidorm. Vorig jaar werd het contract uitgebreid met knie- en heuparrangementen met bijbehorende revalidatie.

Huisartsen

Inmiddels zijn er aan de Costa Blanca meerdere zorgcontracten met thuiszorgorganisaties en huisartsen. Recent heeft VGZ met vier Nederlandse huisartsen in Benidorm een contract gesloten. Deze kunnen rechtstreeks zonder administratieve rompslomp  doorverwijzen naar de tweedelijns zorg.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Nijdam

21 augustus 2013

Zijn er in dat ziekenhuis vacatures voor niveau2 helpende, of een mogelijkheid te leren voor niveau 3 met bijbehorende baan? Mijn vrouw wil zich graag inzetten. Is filipina, Spreekt hollands, vloeiend engels en Tagalog.

Top