ACTUEEL

Agnes Kant wordt directeur Lareb

Agnes Kant wordt directeur Lareb

Voormalig SP-fractievoorzitter Agnes Kant wordt per 1 april 2013 directeur van het Nederlands bijwerkingencentrum Lareb. Zij volgt Kees van Grootheest op. Dat meldt medisch Contact.

Kant gaat in januari eerst drie maanden aan de slag als adjunct-directeur voor zij op 1 april als directeur aantreedt. Kant is sinds 1 januari 2011 fulltime in dienst bij Lareb. Zij maakt deel uit van de staf en geeft leiding geven aan de bewaking van de veiligheid van vaccins en de Teratologie Informatie Service.

Loopbaan Agnes Kant

Agnes Kant studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en promoveerde in de medische wetenschappen op een onderzoek naar baarmoederhalskanker. Ze werkte vijf jaar als wetenschappelijk medewerker op de afdeling epidemiologie in Nijmegen. Van 1998 tot 2010 was Agnes Kant lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de SP, de laatste twee jaar als fractievoorzitter. Ze was jarenlang lid van de Commissie Volksgezondheid van de Tweede Kamer.

Kees van Grootheest

Kees van Grootheest blijft bijzonder hoogleraar geneesmiddelbewaking en geneesmiddelveiligheid in Groningen schrijft Medisch Contact.

Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb

Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is een kenniscentrum op het gebied van bijwerkingen van geneesmiddelen. Lareb verzamelt, registreert en analyseert bijwerkingen van geneesmiddelen en van vaccins. Lareb is een onafhankelijke stichting. Het bestuur wordt gevormd door artsen, apothekers en vertegenwoordigers van de grote patiëntenorganisaties.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top