ACTUEEL

Prijs en dekking belangrijkst bij verzekering

De prijs van de aanvullende verzekering en de dekking daarvan zijn voor veel Nederlanders doorslaggevend om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Begin dit jaar stapte 8,4 procent van de Nederlanders over van verzekering, in 2011 was dat 7,6 procent. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel).

In de jaren voor 2011 stapte ongeveer gemiddeld 5 procent over. Een andere reden om te wisselen is deelname aan een collectieve regeling, meestal via het werk.

Aanvullende verzekering

Bijna 90 procent van de Nederlanders heeft een aanvullende ziektekostenverzekering. Dat aantal daalt. Volgens het Nivel-onderzoek hebben steeds meer mensen, vooral jongeren en mannen, geen aanvullende verzekering.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel. Dat bestaat uit ongeveer 6000 personen van 18 jaar en ouder. (ANP)

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top