ACTUEEL

Maastrichtse dermatologen naar Catharina

Dermatologen van het Maastricht UMC+ nemen vanaf 17 mei de taken over van de maatschap dermatologie in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven die vanwege een hoogoplopend conflict op straat is gezet. De ziekenhuizen hebben dat vrijdag afgesproken en bekendgemaakt.

Het Catharina Ziekenhuis heeft de overeenkomst met de vier dermatologen opgezegd, omdat ze zonder toestemming een praktijk cosmetische chirurgie waren begonnen. De dermatologen lieten patiënten (contant) betalen voor verzekerde zorg, aldus het ziekenhuis.

Onrechtmatig handelen

De huidartsen zeggen echter dat ze toestemming hadden en houden bestuursvoorzitter van het Catharina Ziekenhuis Piet Batenburg persoonlijk verantwoordelijk voor de geleden schade. In een verzoekschrift dat is ingediend bij de rechtbank in Breda hebben ze een claim ingediend die minimaal 100.000 euro bedraagt. De dermatologen menen dat Batenburg onrechtmatig heeft gehandeld omdat hij heeft gelogen in een persbericht en onnodig en tegen de afspraak de publiciteit heeft gezocht over hun conflict. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top