ACTUEEL

ANNO12 haalt ton op met crowdfunding

De nieuwe verzekeraar ANNO12 heeft in twee dagen tijd 100 duizend euro opgehaald met crowdfunding. De eerste resultaten geven ANNO12 vertrouwen dat met dit instrument het benodigde startkapitaal vergaard kan worden.

Naar aanleiding van berichtgeving van ANNO12 meldde Skipr aanvankelijk dat het opgehaalde bedrag op 50 duizend euro lag. Binnen enkele uren na publicatie bleek dit cijfer achterhaald en is er nog 50 duizend euro bijgekomen, meldt oprichter van ANNO12 Rob Adolfsen op twitter.

Startkapitaal

De zorgverzekeraar in oprichting heeft in totaal nog 1,2 miljoen euro nodig om aan de financiële vereisten van De Nederlandse Bank (DNB) te voldoen. Eerdere pogingen om het startkapitaal via banken en private investeerders binnen te halen liepen op niets uit. In oktober maakte ANNO12 bekend de mogelijkheden van crowdfunding te bestuderen.

Eerste resultaat

De actie is begin februari daadwerkelijk van start gegaan, met 80 duizend euro inleg als eerste resultaat. ANNO12 toont zich positief verrast door dit resultaat. “Nog maar koud twee dagen onderweg en de teller staat al op 100.000 euro (stand 6 februari)”, laat ANNO12 in een eerste reactie weten. “En dat terwijl de publiciteit, de aandacht nog moet beginnen. Het kan dus echt!” ANNO12 hoopt met het verder bekend worden van de financiële wervingsactie "een sneeuwbaleffect" te bewerkstelligen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top