ACTUEEL

Mede-aandeelhouders laten Erbudak vallen

Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, wordt niet langer gesteund door haar medeaandeelhouders. Dat bevestigt president-commissaris Theo Dekker van het Amsterdamse ziekenhuis tegenover Medisch Contact.

Vrijdag schorsten de commissarissen Erbudak omdat zij solistisch te werk ging, onder meer tijdens de contractonderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea die zijn spaak gelopen. De commissarissen hebben de voorgenomen schorsing van tevoren voorgelegd aan de aandeelhouders van het ziekenhuis. 'Ja, dat hebben we eerst met ze besproken', zegt Dekker tegen Medisch Contact.

Conflict Achmea

Het Slotervaart raakte in januari in conflict met zorgverzekeraar Achmea over de contractering voor 2013. Volgens Achmea wilde het ziekenhuis meer geld dan nodig is, volgens Erbudak probeerde Achmea het ziekenhuis te dwingen onder de kostprijs te werken. De uitkomst van het conflict is vooralsnog dat het Slotervaart geen contract heeft met de grootste verzekeraar.

Slotervaartziekenhuis

Het Slotervaartziekenhuis werd in 2006 overgenomen door de investeringsmaatschappij Meromi Holding van Erbudak en vastgoedondernemer Jan Schram die bestuurder van Meromi was. Schram overleed eind vorig jaar en is in zijn functie als bestuurder van Meromi Holding opgevolgd door zijn neef Pim Schram.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top