ACTUEEL

Dichterbij doet aangifte vanwege smaadbrieven

Dichterbij doet aangifte vanwege smaadbrieven

Zorgorganisatie Dichterbij heeft donderdag aangifte bij Justitie gedaan wegens laster en smaad. Binnen de organisatie zijn diverse anonieme brieven in omloop afkomstig uit de eigen organisatie. Hierin worden gifpijlen gericht op de raad van bestuur. Dat meldt Zorgorganisatie Dichterbij donderdag in een persverklaring.

Deze week is een nieuwe anonieme brief ook bij andere zorginstellingen afgeleverd. Hierop heeft Dichterbij besloten aangifte te doen, omdat de reputatie van de organisatie schade wordt berokkend.

Anonieme brieven

Dichterbij laat in de persverklaring weten dat ze volop bezig met een organisatieontwikkeling. “De briefschrijvers manifesteren zich als tegenstanders van die nieuwe organisatie en verkondigen ernstige beschuldigingen aan het adres van de raad van bestuur. Daarbij gaat het onder meer over hun bestuursstijl, de verhouding met de medewerkers en de financiën. Ook dreigen de briefschrijvers met vervolgstappen waarin ‘onorthodoxe werkwijzen’ niet worden geschuwd”, meldt Dichterbij.

Afstand

De raad van bestuur heeft woensdag de 5.000 medewerkers geïnformeerd over de kwestie. Het bestuur zegt ook de maatschappelijke partners als gemeenten, het zorgkantoor, zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte te hebben gesteld. Volgens Dichterbij hebben alle geledingen afstand genomen van de beschuldigingen van de anonieme briefschrijvers: “De centrale ondernemingsraad, de centrale cliëntenraad en de raad van toezicht hebben nadrukkelijk hun vertrouwen uitgesproken in de raad van bestuur.” Volgens de raad van bestuur hebben de medewerkers verontwaardigd gereageerd op de brieven en de ontwikkelingen.

Organisatieontwikkeling

Na een soepele bestuurswissel komt Dichterbij begin 2012 negatief in het nieuws. Vrijwel iedereen is het eens met de ‘organisatieontwikkeling’, maar de manier waarop stuit op weerstand. Voor Dichterbij start in 2012 een nieuwe fase: de fusieorganisatie die in 2006 is ontstaan krijgt een nieuwe raad van bestuur die aan de slag moet met een nieuw beleidsplan. Ondertussen waait buiten een gure wind uit Den Haag. Lees de hele reconstructie over de onrust bij Dichterbij van Daan Marselis uit Skipr magazine 2/3 2013.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top