ACTUEEL

Maastrichtse thuiszorgorganisatie Zorgpunt is failliet

Zorgpunt thuiszorg BV uit Maastricht is op 12 maart 2013 failliet verklaard door de rechtbank Limburg. Het faillissement was aangevraagd door één van de werknemers van Zorgpunt die verklaarde dat in ieder geval vier werknemers over de maanden december 2012 en januari 2013 geen loon hadden ontvangen. Dit zegt curator mr. Roomberg van Adelmeijer Hoyng Advocaten uit Maastricht op basis van een gesprek met de advocaat van Zorgpunt.

Zorgpunt kwam eind vorig jaar in het nieuws toen zorgverzekeraar CZ het contract met de thuiszorgorganisatie per 1 januari 2013 niet wilde verlengen. De reden hiervoor was dat de structuur van de organisatie niet voldeed. Zo zou de eigenaar te veel macht hebben en was er geen onafhankelijke raad van toezicht. Het uitblijven van een zorgcontract met CZ is naar het schijnt ook de voornaamste reden van het faillissement.

Schuldpositie

Op dit moment heeft zegt curator Roomberg nog geen inzicht in de totale schuldpositie van de thuiszorgorganisatie, omdat er nog niet met alle betrokkenen contact is geweest en de boeken nog niet ingezien zijn.

Roomberg stelt op basis van het gesprek dat hij heeft gevoerd met de advocaat van Zorgpunt dat de kans op een doorstart klein is. Het pand van Zorgpunt is op wat inventaris na leeg en de activiteiten waren al in een eerder stadium gestaakt. Een aantal werknemers die op ZZP basis aan Zorgpunt verbonden waren zijn overgestapt naar thuiszorgorganisatie Groot Limburg. De continuïteit van zorg zou in de afgelopen tijd, mede door de overstap van de ZZP’ers wel gegarandeerd zijn geweest. Zo zijn althans de eerste indrukken van de curator.

Elsevier

Saillant detail is dat Elsevier in november 2012 Zorgpunt nog uitriep tot de op één na beste thuiszorgorganisatie van Nederland. In de komende weken moet er meer duidelijk worden rond het faillissement.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bodden

16 maart 2013

Na het lezen van dit bericht heb ik enige duidelijkheid gekregen in deze zeer gecompliceerde zaak omdat er totaal geen communicatie met Zorgpunt is geweest, en nog steeds niets , via Roger Knubben of zijn Advokaat Wolfs ,en dat vind ik op zijn minst uitgedrukt nalatig ,behalve dagelijkse emails van collegas met opinies.
Mijn dank voor jullie uitleg..
Ik ben werkzaam geweest als ZZPer voor Zorgpunt thuiszorg in de laatste drie jaren. De maanden okt/nov/december 2012 heb ik geen geld ontvangen voor mijn verrichte werkzaamheden die oploopt tot meer als 9,000 euro.
Ik heb ook geen idee wat ik verder moet als eenling en enige suggesties van juliie kant zijn van harte welkom.

Top