ACTUEEL

Erbudak schort kort geding aandelen Slotervaart op

Erbudak schort kort geding aandelen Slotervaart op

Het kort geding van aandeelhouder Aysel Erbudak over de zeggenschap over het Slotervaartziekenhuis dat op 2 april zou dienen voor de rechtbank in Amsterdam is opgeschort. De tegenpartij, de erfgenamen van haar onlangs overleden zakenpartner Jan Schram, heeft haar laten weten aan alle eisen tegemoet te komen. Dat heeft Erbudak tegen Skipr gezegd.

De rechtbank in Amsterdam heeft bevestigd dat het kort geding dinsdagmiddag niet doorgaat.

Kort geding

De zaak zou gaan over de aandelenemissie die onlangs heeft plaats gevonden buiten haar om en de aanbiedingsplicht volgens welke Erbudak het eerste recht zou hebben op overname van de aandelen van Jan Schram. Schram bezat 51 procent van de aandelen, terwijl Erbudak 49 procent in haar bezit heeft. Via de aanbiedingsplicht zou Erbudak een meerderheidsbelang in het ziekenhuis kunnen verkrijgen. Erbudak wil gebruik maken de aanbiedingsplicht om de overige aandelen in bezit te krijgen. Verder moest het kort geding er onder meer voor zorgen dat de recente uitgifte van nieuwe aandelen door het ziekenhuis wordt teruggedraaid.

18 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

29 maart 2013

Gisteren heeft het Slotervaartziekenhuis al te kennen gegeven op intranet dat Erbudak was ontslagen!, ik neem aan dat gisteren alle onderhandelingen al hebben plaatsgevonden, Erbudak is weg bij het Slotervaartziekenhuis en heeft dus de overiige aandelen NIET!

de Wit

29 maart 2013

Ik geloof ook helemaal niets van dit verhaal...ik weet dat de erven Schram weet hebben van financieel ongeoorloofd handelen van de ex bestuurder.. dit zou uitkomen tijdens de rechtszaak. Erbudak speelt blufpoker.,alleen heb ik ik er geen moeite mee dat het hij Judas Dees dun door de broek loopt...Tja en hoe nu verder wordt vervolgd...

Antoine

29 maart 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 03-04-2013 10:05.

Anoniem

29 maart 2013

@1 Intranet? Ontslagen Erbudak? Alle onderhandelingen al geweest? Dus niet alle aandelen?

@2 Gelooft niets van dit verhaal? Blufpoker?

Dinsdag is afgelopen met klets. Koppen rollen. Erbudak is niet ontslagenen komt terug en zal vijanden op de straat gooien. De leugens zijn boemerang voor Brandjes en Bijnen. De Schrams zullen zware tijd hebben.
Dokters die haar hebben genomen wacht Erbudaks nieuwe vriend.

Dees Bijna

29 maart 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 03-04-2013 10:06.

Barendse

29 maart 2013

#Dees Bijna Het lijkt me niet verstandig in te gaan op de intriges rond Mw.Erbudak. Wie vanavond nieuwsuur heeft gezien kijkt wel uit te spotten met de situatie in zorg Nederland. Het is echt een rampjaar aan het worden voor de hele medische wereld als je dat zo hoort dat ziekenhuizen allemaal flink in de problemen raken. Alleen door de weigering van de VVD de zorg nog langer te financieren vanuit de overheid wat elk beschaafd land doet. Overal zijn er fusies , sluitingen, ontslagen. Het is niet de tijd om te spotten met ernstige situaties rond Mw. Erbudak die probeert een ziekenhuis te redden.

Otterloo

30 maart 2013

Het is te hopen dat deze dame die meende met haar dubieuze verleden te kunnen scoren in de zorgsector definitief een come back wordt uitgesloten. Hoe bestaat het dat iemand met zo een verleden ook maar enige bestuurlijke functie kan krijgen? Zo ver was ons land al gezakt toen deze oplichtster als eerste in Nederland de ziekenzorg in een kwaad daglicht ging stellen die tot op dat moment in handen was van de overheid en de vele integere specialisten. Zij mag nooit meer aan de bak komen. Deze dame doorkruist een algemeen gedragen zorgbeleid van onze minister van volksgezondheid en maakt de hele beroepsgroep te schande nu. Zo herstel je nooit het vertrouwen van de patient in de zorg, met deze cowboy solo akties.
Jammer dat Brandjes c.s. niet eerder hebben ingegrepen. Dat is beslist geen pluspunt op hun C.V.

De mol

31 maart 2013

Ga niet klagen dat er nu ineens zoveel wanbeleid blijkt dat is al jaren zo en patiënten gaan onnodig dood

Zkh die misfunctionerende artsen jarenlang beschermen moeten dicht

Klink

31 maart 2013

Wat een treurige poppenkast, een erf kwestie houdt een ziekenhuis in een wurggreep.Treuriger jun je het niet krijgen in de zorg.Ik wens medewerkers en patienten een snelle oplossing toe.

Mr. R. M. Dalmijn

31 maart 2013

Aan de feiten is al jaren niets veranderd , inmiddels wel aan de positie van mevrouw Erdubak.
Gelauteerd, als voorbeeld voor velen gesteld , gesprekspartner voor niet de minsten en dan in geheel Nederlandse traditie , zeker met Pasen inzicht, Kruisigt haar vergeet het Hosannah. Jammer dat de Censor van ons mooie forum niet altijd wakker is. Sommige suggesties van quasi anonimi zijn naast kwaadaardig ook smadelijk. En derhalve vervolgbaar.

Dr. Mr. Doomore

31 maart 2013

@mr.R.M. Dalmijn prachtig dat u het opneemt voor de voormalige bestuurvoorzitter.U bent slecht ingevoerd.U hebt geen idee wie zij werkelijk is.Paljasgedrag?Och wie weet zoekt zij nog baantjesjagers in de straks aan te stellen RVC.Ga er voor is mijn advies.. u leert dan haar ware aard kennen.

Mr. R. M. Dalmijn

31 maart 2013

Dag Dr Mr Doomore, veel dank voor uw ongetwijfeld welgemeende advies. Mooi ook dat u van zo een grote afstand weet van mijn Paljas gedrag, mijn matige kennis van de materie en baantjesjagerij. Van zo een eminente Doctor Mag Iur hoor ik ook graag een meer inhoudelijk commentaar op mijn schrijverij. Om iemand, anoniem , uit te maken voor een waanzinnige pillenslikkende manipulator gaat te ver. Een mening die als zeergeleerde rechtsgeleerde ongetwijfeld zal delen. Rest nog mijn praktijkvoering, ter geruststelling van u mag ik mij verheugen in een trouwe groep van adviesvragers. Zo groot dat beide vestigingen maximaal belast zijn en verdere vragen zeker 6 maanden niet gehonoreerd kunnen worden.

Anoniem

1 april 2013

http://www.skipr.nl/mobiel/actueel/id11913-schippers-geen-sprake-van-wegsluizen-geld.html

Trucs? Of toeval dat de beruchte dame zoveel call centers heeft?

Ze denkt dat ze slim is en iedereen die op haar pad komt kan gebruiken voor haar eigengewin lijkt het net en het houdt een keer op. En de tijd is gekomen, zo niet, zeer nabij!

Erven Schram, geef de strijd niet op!

de Jong

1 april 2013

Mw. Erbudak heeft de call centers al zeer lang. heeft niets te maken met wegsluizen van gelden. Zo ziet ook de minster dat niet , zelfs in het geval als het wel een truc zou zijn.

#13 Mw Erbudak mag dan een crimineel verleden hebben gehad, op het punt van vechten met Achmea om betaalbare zorg voor alle (allochtonen) in Amsterdam (west) heeft ze uitstekend de belangen van de zorgvragers bevolking gediend.

Bovendien zijn de specialisten Brandjes en Beijnen notoire leugenaars gebleken terzake van de beschuldiging van solistisch optreden. Wie zijn hier dus de criminelen?

De rotte appels die moeten verwijderd worden uit de ziekenhuizen. Daar was Mw.Erbudak heel goed mee bezig. Gelukkig voor Mw Erbudak heeft ze ook de Turkse denkwijze en Nederland zal nog huiveren als Mw Erbudak miljoenen Turken in de EU zal mobiliseren tegen de medische elite die niks als graaien heeft gedaan.

Dat er koppen gaan rollen is zeker. het werd ook tijd. En de fam. Schram kan beter wat gas terugnemen.
Mw. Erbudak was de eerste vrouwelijke zorgondernemer. Een voorbeeld voor de mannelijke collegaas die in haar voetsporen zijn getreden.
Allemaal mannen die niet wijken voor specialisten die hun status que niet willen verliezen. En toch zal dat moeten. Juist specialisten hebben sturing nodig. Hebben de zekerheid nodig van ondernemers die weten waar ze voor werken. Achter elke goede specialist staat een ware zorgondernemer, Schippers beseft dat gelukkig.

De Nederlandse dokters moeten in dienst van zorgondernemers komen die zich financieel een ziekenhuis kunnen veroorloven. Zij weten hoe het werkt en het moet. En iemand moet zeggen hoe we het doen. Wie kan dat beter als een zorgondernemer? De tijd van de ziekenhuizen was zonder hen allang voorbij. We mogen blij zijn dat ons land steeds meer zorgondernemers genereert. Mannen met visie, mannen met toekomst, die weten dat het om de patient draait en niet om de winsten. Ziekenhuisdirecties ging het altijd om de winsten. Het waren zakkenvullers. Net als de specialisten. Nog steeds gaat het specialisten om het geld dat blijkt wel dat ze niet willen inleveren. je moet dat niet vragen. Je moet daar gewoon wetgeving van maken. Schippers gaat dat doen.

Weg met de vrije ondernemers in de zorg en ziekenhuizen onder bestuur van zorgondernemers en hun families. Dat is de toekomst.

Bakker

1 april 2013

Wie graait mee met €330,000 per jaar?

Turkse denkwijze? - ik denk dat je hiermee op zijn minst 70 milj Turken hebt beledigd.

Achmea had gelijk om voet bij stuk te houden. Ze wilde 3 miljoen meer, waar wij voor moeten opdraaien! Het was zogenaamd voor duurdere medicijnen om zieke mensen door te behandelen? En dit wordt naar voren geschoven door een harteloos gedrocht die vindt dat artsen moeten durven mensen door te behandelen aan het einde van hun leven????!!!!! Het moet niet gekker worden.

In een van haar laatste waanzinnige interviews http://bydagmarvalerie.wordpress.com/2013/01/31/aysel-erbudak-in-de-derde-bijeenkomst-van-de-masterclass-de-balie-hva/
Geeft ze te kennen dat zij het slootervaart heeft gekocht om wijlen Jan zijn leven te redden....... En dat dank zij haar hij 6 jaar langer heeft geleefd. Hoe misselijkmakend en manipulatief ben je dan bezig? Ga door andere interviews, je zult zien dat elke keer een andere reden wordt opgeven voor het aankoop van Slootervaart. Tel hoeveel keren het woord "ik" in het bovenstaand interview voorkomt.

Om bang van te worden. En voor wat Schippers betreft, mag ze van mij ontslag indienen. De zorg moet onder de overheid blijven waar het hoort! Ziekelijk dat men "winst" mag of kan maken over de rug van zieke mensen. Bah!

Anoniem

1 april 2013

Correctie: dat artsen moeten durven te stoppen met het behandelen van mensen aan het einde van hun leven!

Zondag

2 april 2013

# 15 Schandelijk hoe onze uitstekende medische zorg nu wordt verkwanseld door de VVD Schippers met het tolereren van 'zorgondernemers' die het inderdaad alleen om geld gaat. De criminele Erbudak heeft de weg vrij gemaakt voor iedereen die nu wil scoren in de ziekenhuiswereld zoals de ex rontgenoloog Winter die weer een stapje verder gaat en zijn ex collega specialisten zakelijk het overname-mes op de keel zet.
Waarom grijpt de politiek niet AKUUT in? Het gaat wel over 90 miljard euro! Schippers waar liggen jouw belangen eigenlijk?
En bejaarden en gehandicapten daar hebben dit soort zorgondernemers geen boodschap aan!
Alles voor de zakenvriendjes en de aandeelhouders, zo is onze solidaire zorg ontaard ten koste van onnodige doden en werkgelegenheid voor duizenden. je moet het maar op je geweten willen hebben.

Hier het misselijkmakende interview met Erbudak en voor degene die het nog niet goed beseft: de ziekenhuizen behoren in overheidshand te blijven, ze zijn van ons allemaal en niet van 1 persoon.


Op woensdag 30 januari was het eindelijk zover, de derde bijeenkomst van de Masterclass was een feit. Wij hadden er als studenten al een lange periode naar uit gekeken, omdat deze bijeenkomsten enorm inspirerend en motiverend zijn. We worden uitgedaagd om verder te denken en uiteraard in gesprek te gaan met sleutelfiguren uit de Amsterdamse omgeving. De ervaringen die worden gedeeld, vormen een enorme kans om te groeien die wij graag met beide handen vastpakken. Op deze heldere avond werd Aysel Erbudak aan ons voorgesteld. Een prachtige vrouw met daadkracht en een duidelijke visie, maar ook met een rugzak vol gebeurtenissen en belevenissen die haar hebben gevormd tot de persoon die zij nu mag zijn, directeur van het Slotervaartziekenhuis en trotse moeder van drie kinderen.

‘Alles wat gebeurt in mijn leven, zal uiteindelijk iets positiefs met zich meebrengen. Zo is zelfs mijn geboortedatum een issue geweest, maar dit heeft uiteindelijk achteraf gezien heel veel moois teweeggebracht. Vanwege het hoge percentage stervende geborene toentertijd, ging men er niet vanuit dat ik het ook zou overleven. Daarom werd ik pas later geregistreerd en die datum komt niet overeen met mijn officiële geboortedatum. Toen ik naar Nederland kwam, moest ik om deze reden eerst naar een lagere school met veel jongere kinderen om mij heen. Dit vormde een lastige situatie, maar het was tegelijkertijd een kans om vloeiend Nederlands te leren spreken. Later heb ik aan de rechter kunnen vragen om mijn geboortedatum te corrigeren, waarin ik twee geboortejaren aangeboden kreeg waartussen ik kon kiezen. Zodoende kom ik nu uit 1966. Ik ben de eerste allochtoon waarbij deze correctie heeft plaatsgevonden. Ik ben getogen in Amersfoort, mijn grote wens was om naar het Atheneum te gaan, maar men vond dat ik daarvoor te kort in Nederland was. Zodoende belandde ik op de Mavo en toen ik zeventien was, werkte ik als vrijwilligster bij een krant (Turks/Nederlands) en startte ik en onderzoek omtrent etnische minderheden dat veel aandacht kreeg in de media.

Tegenvallers hebben mij sterker gemaakt, want ik kende geen wroeging en bleef niet hangen in een slachtofferrol. Ik keek niet achterom om te jammeren wat er is gebeurd, maar om er een boodschap uit te halen. Ik keek met de gedachten wat het nog meer kan betekenen en wat ik uit die situatie kon leren. Ik hoor van anderen dat ik een icoon schijn te zijn, maar zelf ben ik daar totaal niet mee bezig. Ik steek zo min mogelijk energie in de aandacht van anderen, want wat anderen vandaag van je vinden, kan morgen heel anders zijn. Ik steek veel liever energie in zaken waar ik mij echt goed bij voel. Het scheelt dat ik niet gevoelig ben voor complimenten en daardoor ook niet voor kritiek.

Zestien jaar geleden ontmoette ik mijn toenmalige zakenpartner die erg ziek was. Hij was een enorm vermogende man, maar gedurende zijn ziekte werd hij behandeld als iemand die niets wist in ziekenhuizen. Dit maakte veel indruk op mij en ik vond het heel pijnlijk om deze situatie te aanschouwen. Mijn leven lang ben ik eigenlijk bezig met problemen op te lossen en daar ligt ook mijn focus. Ervaar of zie ik een niet kloppende situatie, dan probeer ik er alles aan te doen om deze te verbeteren. Zo heb ik voor mijn zakenpartner een ziekenhuis in aanbouw gekocht in Turkije, maar later bleek dat hij niet meer in staat zou zijn om te kunnen vliegen. Toen kwam ik op het spoor van het Slotervaartziekenhuis en heb ik een afspraak gemaakt met de artsen. Als zij hem zouden redden, dan zou ik het ziekenhuis redden. De overname van het Slotervaartziekenhuis heeft een win-win situatie opgeleverd, mijn zakenpartner heeft uiteindelijk zes jaar langer kunnen leven.

Ik ben nooit bang geweest om grote stappen te zetten en groots te denken. Ik heb altijd een richting gekozen waar ik affiniteit mee had en waar ik mij goed in zou voelen en dat was de zorg. Je kunt namelijk alleen groeien als je er met passie in kunt staan, dan sta je open voor nieuwe informatie en nieuwe ideeën. Ik was gepassioneerd van het werk en ik had mijn belofte. Het was ondanks deze vertrouwde omgeving niet altijd gemakkelijk natuurlijk. Het ziekenhuis lag zelf aan het infuus, de kwaliteit was goed, maar het kon natuurlijk altijd beter. We moesten het vooral hebben van ondersteunende diensten. Werknemers werden bijvoorbeeld belaagd met managers, zij kostten 4 miljoen, enorm veel tijd en het was al met al een niet efficiënte post. Ik heb besloten om die hele laag te schrappen. Het grote voordeel van het eigen baas zijn, is dat je soms niet hoeft te overleggen. Je moet anders continu opzoek naar draagvlak en soms wil je dat niet op bepaalde momenten, dan kan je zelf bepalen om het bijvoorbeeld achteraf te doen. Ik heb in die periode van de overname veel veranderingen doorgedrukt. Ik had weinig tijd en stakeholders wouden winst zien. Winst zou mij extra tijd geven. Ik wou gewoon doorgaan met datgene waarvan ik dacht dat het goed zou zijn, maar met zo’n instelling moet je wel echt 100% zeker zijn dat je goed bent of je moet bereid zijn je fout onder ogen te zien en terug te gaan als dat nodig blijkt te zijn. Je voelt dan vanzelf of anderen meegaan of niet. Ik zoek altijd simpele oplossingen, als het maar doet wat het moet doen. Een afwachtende houding en standvastigheid zullen de boel vertroebelen en ik hou van transparantie.

Ik werk het liefst met kritische mensen die in staat zijn om hun mening te geven, zo hou ik tegenkracht. Nu blijft het lastig om kritiek te geven en te ontvangen, daarom moet je zelf ook vaak in de spiegel durven kijken. Zo kan je jezelf de vraag blijven stellen met welke emotie en welke intentie je doet wat je doet. Je kunt soms heel lang debatteren en speculeren over theorieën, maar je kunt ook experimenteren en het beste resultaat kiezen. Ik heb soms die kick van een overname nodig en dat geeft energie. Ik heb veel relaties gewisseld, maar mijn kinderen zijn nog niet weggelopen. Ik ben in staat om heel veel op te offeren, maar je moet je goed realiseren dat elke keuze een andere keuze uitsluit. Zo kies ik bijvoorbeeld bewust voor niet ambitieuze mannen, ik ben behoorlijk geëmancipeerd, maar dit is wel een prijs die ik moet betalen om mijn carrière te laten verlopen zoals het loopt.

Ik ben iemand die heel erg balans is, zowel in hoofd als in lichaam. Ik ben continu bezig in een soort trans, ik krijg soms zelfs het gevoel alsof ik gebruik maak van het collectieve brein. Als ik in een lastige kwestie ben beland, dan kan ik deze problemen parkeren als in een dossierkast en elk klein dingetje wat ik tegenkom, zou mij het juiste antwoord kunnen verschaffen en de oplossing kunnen brengen. Inspiratie zit namelijk overal als je hier maar voor open durft te staan. Ik geloof in het feit dat niets zal leiden in ons leven tot iets dat fout is en dat je als mens nergens bang voor hoeft te zijn. Je zorgen maken slurpt bijvoorbeeld onnodig veel kostbare energie. Ook al zou je op dat moment de oplossing voor een probleem niet kunnen geven, dan zal hoogstwaarschijnlijk de tijd er niet rijp voor zijn. Een tip voor een goed boek met mooie lessen en wijsheden omtrent balans in het leven, is absoluut de biografie van Steve Jobs. Mijn leven en mijn dag is altijd anders gelopen dan dat ik dacht dat het zou lopen. Je denkt altijd wel na, maar ik gebruik veel mijn intuïtie. Ik kan mij met alle emoties bezighouden of terugblikken, waarom heb ik zoiets gedaan? Ik geloof niet zozeer in falen, alles wat je in het leven doet, vormt de opstap naar het volgende. Dit neemt niet weg dat je ook moet blijven kijken naar de realiteit.’

Anoniem

2 april 2013

@ #4: waar is je grote mind nu?

http://www.skipr.nl/actueel/id14211-aandeelhouders-slotervaart-ontslaan-erbudak.html

Top