ACTUEEL

Marcel Levi wil AMC en VUmc leiden

Marcel Levi wil AMC en VUmc leiden

Marcel Levi, voorzitter raad van bestuur van het AMC, wil graag de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het AMC en het VUmc worden. Dat heeft hij woensdag in het radioprogramma 'Folia maakt kennis' gezegd.

Bestuurlijke fusie

De twee Amsterdamse academische ziekenhuizen AMC en VUmc maakten vorige week bekend tot een bestuurlijke fusie over te gaan. Levi liet in het radioprogramma Folia weten geen nee te zeggen als hij zou worden voorgedragen om deze positie te bekleden. Levi: “Maar de raad van toezicht beslist natuurlijk.”  Verder zegt hij: “Als ze een andere kandidaat geschikter achten voor de functie, is dat voor mij geen reden om ander werk te zoeken.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 april 2013

Na de recente PR-debacles van VUmc lijkt het mij voor de hand liggend dat de eerste bestuurder uit de AMC bloedlijn komt.

Anoniem

5 april 2013

In aanvulling op het bovenstaande: de RvT van het VUmc heeft duidelijk tekort geschoten. Diezelfde voorzitter van de RvT laat nu bij de VU zien dat de eerdere fouten niet eenmalig waren. Kortom de RvT van de VU past bescheidenheid.

Als we nu aannemen dat de RvT van het AMC tevreden is met Marcel Levi als bestuurder, dan is het gelijk ook duidelijk dat Marvel Levi het gewoon wordt.

Top