ACTUEEL

OM rondt onderzoek naar maagchirurg af

OM rondt onderzoek naar maagchirurg af

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het strafrechtelijk onderzoek naar een voormalige maagchirurg van het Scheper Ziekenhuis in Emmen afgerond. De uitkomsten worden op 23 april bekendgemaakt op een bijeenkomst voor ex-patiënten en nabestaanden. Dat meldde het OM Noord-Nederland dinsdag.

Er loopt sinds januari 2010 een strafrechtelijk onderzoek tegen de chirurg. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Er zijn 17 aangiftes tegen de man gedaan; in zes gevallen gaat het om nabestaanden van patiënten die na een maagverkleiningsoperatie zijn overleden en elf mensen die zeggen dat ze ernstig letsel hebben overgehouden na een operatie.

Tijdens de bijeenkomst geven OM en politie een toelichting op het onderzoek en de voortgang van de strafzaak. Een woordvoerster wilde daar dinsdag nog niets over zeggen.

Langdurig onderzoek

Het OM erkent dat het onderzoek lang heeft geduurd. “Het gaat om een complexe medische zaak die heel veel vragen heeft opgeroepen. Bovendien moesten alle 17 aangiftes afzonderlijk beoordeeld worden”, zegt de woordvoerster. Verder is ook de verdachte chirurg meerdere keren aanvullend gehoord. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top