ACTUEEL

Axxicom bereikt akkoord medewerkers met Vérian

Voor de ongeveer duizend medewerkers van de Axxicom Thuishulpin regio Nijmegen is een einde gekomen aan de onzekerheid over het ontslag dat hen boven het hoofd hing. Axxicom Thuishulp heeft een akkoord bereikt met thuiszorgaanbieder Vérian.

Vérian neemt per 1 juni alle medewerkers van Axxicom Thuishulp in Nijmegen, Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Millingen, Mook en Middelaar, Ubbergen, en Wijchen over. Daarbij behouden de medewerkers de bestaande arbeidsvoorwaarden. Dat meldt Facilicom, waar Axxicom onderdeel van uitmaakt.

Aanbestedingen

Axxicom Thuishulp verloor de aanbestedingsronde in de regio, waardoor ze geen werk meer had voor haar werknemers. De organisatie spande begin februari 2013 een kort geding aan tegen de negen gemeenten in de regio Nijmegen omdat ze garanties wilde voor personeel en klanten nu de gemeente de thuishulp aan drie nieuwe aanbieders had gegund. De rechter oordeelde dat de aanbestedingsprocedure volgens de regels verlopen is. Daarop is Axxicom Thuishulp is in gesprek gegaan met de drie aanbieders T-Zorg, TSN en Vérian over de overname van medewerkers van Axxicom.

"Wij zijn blij dat we het werk en het loon van onze medewerkers veilig hebben kunnen stellen. Ze krijgen nu bij Vérian een  arbeidscontract onder dezelfde voorwaarden. Dat was het minste wat wij als ‘goed werkgever’ konden betekenen voor onze medewerkers en in lijn met de wensen en eisen van de gemeenten", zegt Simone Schraepler van Axxicom. "Tegelijkertijd zijn wij blij dat ook de hulpbehoevenden nu de garantie hebben dat zij door dezelfde thuishulpen geholpen kunnen blijven worden. Alleen wel onder een ander label."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top