Vastgoed

Philadelphia zet hotel Egbertsduin te koop

Philadelphia zet hotel Egbertsduin op Schiermonnikoog te koop. Adviesbureau Zorgvastgoed (ABZV) heeft de opdracht gekregen van de Stichting Philadelphia Zorg om de verkoop te begeleiden. Dat meldt Property.nl.

'Het Zorghotel van Nederland'

Hotel Egbertsduin, 'het zorghotel van Nederland', neemt blijkens een melding op de corporate website al een tijd lang geen reserveringen aan. Het hotel beschikt over 40 kamers c.q. appartementen en ongeveer 140 bedden. Het is volgens de aanbieder geschikt voor groepsverhuur, individueel verhuur, appartementenverhuur, congressen en seminars. Het hotel beschikt over voorzieningen voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Het perceeloppervlak bedraagt ca. 7600 m2. ABZV bereidt de verkoopprocedure voor. Indien het hotel in september 2009 nog niet is verkocht, zal overgegaan worden tot een tenderprocedure.

Miljoenenverliezen vastgoed

De voorgenomen verkoop van het hotel vloeit voort uit de bestuurlijke en financiële problemen bij Philadelphia Zorg. De instelling heeft miljoenenverliezen geleden op vastgoedtransacties. Hotel Egbertsduin is door Philadelphia voor miljoenen verbouwd maar heeft amper gehandicapte vakantiegangers mogen begroeten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top