ACTUEEL

Sint stopt als bestuursvoorzitter Isala

Sint stopt als bestuursvoorzitter Isala

Bestuursvoorzitter Marjanne Sint van de Isala Klinieken in Zwolle legt op 1 februari 2014 haar functie neer. De raad van toezicht is inmiddels begonnen met de zoektocht naar een opvolger voor Sint.

Met het oog op Sints vertrek heeft de raad van toezicht Roel Venema  per 1 juni 2013 te benoemen als derde lid van de raad van bestuur. Op grond van zijn ervaring als directeur Finance en Control gaat Venema gaat de portefeuille Financiën behartigen.

Aandacht

Volgens de raad van toezicht is expliciete bestuurlijke aandacht kwaliteit, kostenbeheersing en flexibilisering noodzakelijk. Om dit goed te doen is het belangrijk dat een bestuurder zich expliciet met de bedrijfsvoering en financiële portefeuille bezig kan houden. Robbin Thieme Groen blijft als lid van de raad van bestuur  verantwoordelijk voor ondermeer de portefeuille patiëntenzorg en  kwaliteit.

Invloedrijk

Oud-politica Sint geeft sinds 2007 leiding aan de Isala. Als bestuursvoorzitter wist ze ondermeer de nieuwbouwplannen van Nederlands grootste niet-academische ziekenhuis vlot te trekken. Volgens de raad van toezicht gezien de bankencrisis een prestatie van formaat. Daarnaast bekleedt ze verschillende nevenfuncties, ondermeer als toezichthouder bij de Bank Nederlandse Gemeenten. Op grond van haar ervaring en portefeuille geldt Sints als één van de invloedrijkste bestuurders in de zorg. In de laatste editie van netwerkranglijst Skipr99 was ze terug te vinden op plaats 16.

Voor een uitgebreid interview met Sint lees Skipr Magazine

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top