ACTUEEL

Pleyade schrijft rode cijfers

Stichting Pleyade uit Arnhem is in 2012 in de rode cijfers beland. De zorginstelling schreef een negatief resultaat van 2,3 miljoen euro. In 2011 werd er nog een positief resultaat behaald van vijf ton. Dit blijkt uit het jaarverslag dat de instelling heeft gepubliceerd.

Pleyade wijdt het negatieve resultaat aan een achterblijvende productie. De bedrijfsopbrengsten van Pleyade bleven in 2012 ongeveer gelijk, waar de organisatie stuurde op groei. De bedrijfslasten stegen met 2,6 miljoen euro, met name door de inzet van 21 extra personeelsleden.

De achterblijvende productie wordt volgens de organisatie veroorzaakt door het verscherpt toezicht dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in 2011 oplegde aan locatie Altenova en de vakbondsacties van de Abvakabo een jaar later op dezelfde locatie.

Werkdruk

Pleyade kwam vanaf juni 2012 in het nieuws omdat de Abvakabo actie voerde tegen de hoge werkdruk bij met name locatie Altanova. Pleyade wilde dat de acties niet binnen de muren van de zorginstelling werden gevoerd.

De problemen kwamen tot een climax toen op 22 november 2012 een aantal leden van de Abvakabo en SP parlementariër Paul Ulenbelt door de politie uit het gebouw van Pleyade werden verwijderd. De negatieve publiciteit heeft er volgens de zorginstelling voor gezorgd dat er in 2012 “minder cliënten voor Pleyade in het algemeen en voor Altenova in het bijzonder kozen.”

Door het negatieve resultaat is het eigen vermogen van Pleyade afgenomen van 8,1 miljoen euro eind 2011 naar  5,9 miljoen euro eind 2012.

20 Reacties

om een reactie achter te laten

Boers

31 mei 2013

In juni is er bij Pleyade een petitie aangeboden en vonden de andere acties in november en december 2012 plaats. Om dan het negatieve resultaat over 2012 aan de vakbondsacties te wijten is wel erg kortzichtig. tekenend voor het slechte beleid van wegkijken en problemen ontkennen.

Anoniem

31 mei 2013

Gebrek aan zelfkritisch vermogen is een van de symptomen van wanbeleid door dit soort zorgbestuurders. Als de inspectie moet komen en als de werkvloer in opstand komt, dan is er duidelijk al langer iets mis. Vreselijk dat we onze ouderenzorg laten aansturen door een circuit van incompetente graaiers!

sov

31 mei 2013

21 personeelsleden voor 2,6 miljoen euro...?? Dan is t niet gek dat ze verlies draaien...

sov

31 mei 2013

En als er zoveel zorggeld verdwijnt terwijl de zorg blijkbaar niet op orde is, dan weet je t wel! Waar is de raad van toezicht?

pligt

31 mei 2013

In plaats van de hand in eigen boezem te steken na jaren wanbeleid, is het lekker makkelijk om het personeel op de werkvloer en hun vakbond, die terecht in actie kwamen, de schuld te geven .

Anoniem

31 mei 2013

Acties in de laatste 2 maanden van 2012 leiden tot verlies van 2,3 miljoen euro... Of heeft het financiële wanbeleid deze negatieve resultaten veroorzaakt? Wel erg makkelijk om met verwijtende vingertje naar werknemers en vakbond te wijzen dacht ik zo...

Anoniem

31 mei 2013

dat is durf hebben om wanbeleid te vertalen naar acties van bezorgde medewerkers.
de hand in eigen boezem steken is schijnbaar een brug te ver en dan te bedenken dat een aantal van deze mensen die het zo goed wisten er nog steeds werken!!!!!
deze reactie valt mij ontzettend tegen en dan te weten dat wij elke dag weer horen dat we de schouders er onder moeten zetten om de boel te redden, dan is deze opmerking een stoot onder de gordel, een bezorgde medewerker van deze instelling.

van Mullem

31 mei 2013

Toch typisch. lijkt mij dat er zonder de acties nog steeds hetzelfde wanbeleid zou zijn gevoerd. De acties hebben juist de onderste steen boven gehaald. Valt mij vies tegen dat dit zo naar buiten wordt gebracht. De werknemers georganiseerd in Abvakabo hebben hebben erkenning gekregen in het plan van aanpak van de ad interim bestuurder de heer Klaver en gezegd dat ze met de acties stoppen. Dit voelt echt als een trap na geven. En hoe zit het me de enorme kosten van de megalomane nieuwbouw en de daaraan gebonden vastgoedkosten? Overigens, terwijl de vorige bestuurder, de heer jonkergouw op zijn 60ste vervroegd met pensioen gaat omdat hij er een zooitje van heeft gemaakt en waarschijnlijk een redelijk bedrag meekrijgt, mogen de zorgverleners de komende jaren leven met de rotzooi die hij heeft veroorzaakt. Hopelijk halen zij de 67 want voor hen zit een vervroegd pensioen er niet in.

Dit is echt de wereld op zijn kop

Anoniem

31 mei 2013

Conclusies zorgkantoor zijn duidelijk - geen onrechtmatig besteding agema gelden. SP, SPArnhem en abvakabo hebben een schandelijke actie gevoerd met dit als treurig resultaat. Bedankt abva voor het kapot maken van onze zorginstelling en onze werkgelegenheid.

De jong

1 juni 2013

Ai ai ai dit is toch wel een beetje heel zielig! Pleyade blijkt 1,6 miljoen euro uit te hebben gegeven aan advies bureau en PR!! (Van die advies bureaus die adviseren dat je de vakbond de schuld moet geven van je slechte imago, niet de slechte zorg maar dat komt door de vakbond) helaas vergeten deze bureaus dan even dat vrijwel alle acties in 2013 plaats vonden en het dan wel heel vreemd is dat daardoor in 2012 er rode cijfers zijn. Of zou het misschien ermee te maken hebben dat de bestuursvoorzitter af heeft moeten treden en zat er toch iets echt niet goed?

Anoniem

1 juni 2013

Als medewerker word ik hier ook wel verdrietig van...1,6 miljoen aan pr? En die 21 nieuwe personeelsleden, ik heb ze nog niet mogen ontmoeten. Wel een (hele dure) interim bestuurder die wederom de schuld in de schoenen van de hard werkende medewerkers schuift..
Als er ander werk was, had ik dit zinkend schip ook verlaten, net als Dhr. Jonkergouw..

kleef van

2 juni 2013

Meer dan schandalig wij hardt werkende medewerkers worden continu met de neus op de fijten geduwdt dat we moeten doen met dat beetje personeel dat er nog is de oudere zwakke mensen in de instellingen en verpleeghuizen hebben gevochten voor goede zorg nu en in de toekomst en wat krijgen ze stank voor dank sorry dat gaat onze pet te boven

Anoniem

3 juni 2013

Ik mag hopen dat v Kleef voor zichzelf spreekt. Mede door haar en nog een handjevol 'collega's' heeft de stichting door alle publiciteit een slechte naam gekregen. Hadden ze alles gedaan in alle rust en had FNV niet zo'n mega poeha gemaakt was de schade aanzienlijk minder geweest. Ik zeg niet dat er niks aan de hand is en was maar al die negativiteit kan heel mensen de kop kosten. Ik, nog steeds een trotse TrippleH medewerker Gelukkig geen lid meer van FNV maar van NU'91 die wel met t bestuur om de tafel zit, luisterd en ook met de medewerkers overlegd.

Anoniem

3 juni 2013

Ik kan alleen voor mijzelf spreken en ervaar Pleyade als een prima werkgever die personeel kansen biedt en zeer gedreven en zorgvuldig met clienten omgaat. Werkdruk is en was mij vreemd. Snap niet goed waarom mensen zoals van Kleef onrust blijven stoken, de acties zijn tenslotte voorbij en de schade die zij samen met abvakabo en SParnhem hebben veroorzaakt is groot en daar ging het ze uiteindelijk toch om? Zoek ergens ander werk aub als het je niet bevalt maar wel iedere maand je loon ontvangen van deze werkgever, wees dan ook echt stoer en stap op. Lopen piepen maar ondertussen je hand ophouden getuigd van weinig ruggegraad, mijn mening.

Anoniem

3 juni 2013

voor degenen die geen werkdruk ervaren, prima maar velen die letterlijk aan bed staan ervaren dit wel en het lijkt wel of deze medewerkers hun stem niet mogen laten horen want het geeft slechte publiciteit. erworden veranderingen doorgevoerd maar velen van ons zijn al ziek of overbelast.als je mond dicht houden de maatstaf is in dit land dan zijn we diep gezonken,het gaat hier toch om een gezonde werk en verblijfplek voor medewerkers en bewoners. modder gooien naar elkaar is niet de oplossing, samenwerken wel.

Anoniem

3 juni 2013

De stem is gehoord beste anoniem, alles netjes via de media. Ik geloof persoonlijk niet in alle wanklanken, er zou 40% agema gelden niet besteed zijn en dit bleek achteraf ook gelogen door abvakabo puur en alleen om schade te berokkenen aan deze prima instelling. Waar blijft de rectificatie van deze waardeloze vakbond die werkgelegenheid kost in Arnhem en de rest van Nederland?

Kateman

3 juni 2013

Ik sta aan bed, ik sta in de keuken, ik sta achter de strijkplank, ik doe administratie, en ben het aanspreekpunt. Ja, ik ervaar werkdruk. Ik ervaar ook dat verandering onrust brengt. Verandering brengt onbekendheid. Velen kennen heel lang de manier waarop ze gewent zijn te werken en wensen zo te blijven werken want deze manier kennen ze het beste. Ik vind verandering ook eng maar we zullen met deze tijd mee moeten. Ik wil het als een uitdaging zien. Een uitdaging om uit te vinden hoe we het bedrijf en onszelf kunnen helpen. We hebben veel in huis. We hebben veel kennis, veel ervaring. We hebben ook veel te leren. Ieder heeft zijn specialisme. We moeten elkaar helpen anders redden we t denk ik niet. Ja, er zitten een paar mensen tussen die bereikt hebben dat het een puinhoop is en die graag een trap na geven. Laten we in die mensen geen energie meer steken en laten we er voor gaan om Pleyade weer sterk te maken.
Sta open voor verandering. Dat kan goed zijn. Het kan verfrissend zijn.

anoniem

29 juni 2013

Wat een klerenkast bende is dat pleyade zeg zie kunnen het beter de Titanic noemen al die hoge Pieter daar moeten ze er ui trappen mijn vrienden werk ook bij jullie je moet eens weten wat je haar aan doet net zo als al die andere 200 die er uit moeten die directeur van de Titanic maakt er er zootje van en het personeel mag bloeden wat een klerenkast bende

anonie

29 juni 2013

Een zinkend schip is het we noemen het voortaan de Titanic. Wat een bende daar zeg al die directeuren moeten ze er eerst uit kegelen en geen personeel die hele directie in de Titanic zijn zakkenvullers echt waar wat een klerenkast. Is dat daar.

geert

29 juni 2013

Werken bij de Titanic neem dan wel je eigen or mee want die in pleyade danst naar de pijpen van de directie zakken vullen en dan alles laten barsten maar ja de directie stemt daar ook op rutten en Samsom

Top