ACTUEEL

Leden NVZD omarmen nieuwe voorzitter

Paul van der Heijden is de nieuwe voorzitter van de NVZD. De leden van de vereniging van bestuurders in de zorg hebben op 13 juni ingestemd met de voordracht van het bestuur.

Van der Heijdens voordracht kwam eind mei via Skipr naar buiten. De NVZD is verheugd met de benoeming, onder meer vanwege Van der Heijdens interesse in de professionaliseringsagenda die de NVZD ontwikkelt. Als onderdeel hiervan tuigt de NVZD een accreditatietraject voor bestuurders in de zorg op. “De professionaliseringsagenda van de NVZD spreekt mij erg aan”, aldus Van der Heijden in een reactie. “Ik denk dat ik daar, met mijn achtergrond en ervaring in het universitair onderwijs en bestuur, een goede bijdrage aan kan leveren.”

Inzet

Van der Heijden (63) begint op 1 september. Hij volgt Ruud Lapré op, wiens termijn als onafhankelijk voorzitter op 1 januari afliep. Waarnemend NVZD-voorzitter Joke van Lonkhuijzen bedankte Lapré tijdens de algemene ledenvergadering voor zijn inzet en daadkracht.

CV

Van der Heijden is hoogleraar internationaal arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden. Van 2007 tot begin 2013 was hij rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. Daarvoor was hij vijf jaar rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam en zestien jaar hoogleraar arbeidsrecht en arbeidsverhoudingen aan die universiteit.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top