Finance

De Orde dreigt VWS met rechter

  • Onbekend
  • 2 juli 2009
  • 1594 keer gelezen
  • 0 reacties

De Orde van Medisch Specialisten stapt naar de rechter als het ministerie van VWS het uurtarief van de specialisten verlaagt. Dat schrijft de Orde in een brief aan VWS in reactie op de gegevens die VWS op 29 juni heeft verstrekt.

Gegevens VWS en Orde komen overeen

De nieuwe gegevens van VWS bevestigen volgens de Orde de eigen cijfers. VWS spreekt van een omzetstijging van 2,1 miljard euro. Een verschil van 186 miljoen euro ten opzichte van de begroting van 1,9 miljard euro. De stijging van tien procent wijt de Orde aan de ondersteunende specialismen. Deze stijging wordt vanaf 2010 gecorrigeerd waardoor de totale omzet met ongeveer 180 miljoen afneemt.

VWS houdt vast aan ramingen

De Orde vraagt zich af waar het ministerie de voorgenomen korting op het budget vandaan haalt. Volgens de medisch specialisten is dit gebaseerd op aannames en rekenmethodes die niet kloppen. Woordvoerster Lilian Jansen van VWS geeft op Mednet aan dat het ministerie nog steeds uitgaat van een overschrijding van 460 miljoen euro. Het ministerie houdt vast aan eerdere ramingen en wil het bedrag terughalen door aanpassing van de ondersteuningscompensatie.

‘Onredelijk en onaanvaardbaar’

De stijging afschuiven op de medisch specialisten vindt de Orde “onredelijk en onaanvaardbaar”. In de brief aan VWS wijst de Orde op de onderhandelingen waarin het uurtarief is vastgesteld en de aanvaarding daarvan door het parlement. “Wij verwachten van de overheid dat zij zich als een betrouwbare partner opstelt, die niet plots en eenzijdig een akkoord wijzigt dan wel opzegt.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top