ACTUEEL

OM in hoger beroep in zaak alternatieve genezers

Het Openbaar Ministerie (OM) is in hoger beroep gegaan in de zaak van twee alternatieve genezers, die een 52-jarige kankerpatiënte uit Heemstede bijstonden. Dat heeft een woordvoerder van het OM donderdag gezegd.

De vrouw overleed in 2011 na een vreselijk ziekbed aan uitgezaaide borstkanker. De rechtbank in Haarlem veroordeelde de twee half juni voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij de patiënte. Ze ontraadden haar om naar het ziekenhuis te gaan en behandelden haar met homeopathische korreltjes, doorgestraald voedsel en acupunctuur.

Cel

Het OM is het niet eens met de straffen. De twee kregen voorwaardelijke celstraffen tot een jaar. Justitie wilde dat orthomoleculair arts Peter J. (54) uit Heemstede twee jaar in de cel ging en de natuurgeneeskundige Marthe B. (71) uit Amsterdam 16 maanden en eiste daarnaast voorwaardelijke celstraffen. Ook vond de rechtbank het niet nodig om de genezers een beroepsverbod op te leggen. Het OM had geëist dat de twee tien jaar hun beroep niet meer mochten uitoefenen.

Termijn

Het OM ging donderdag in beroep, omdat dit anders niet meer mogelijk was vanwege de termijn die daarvoor staat. De woordvoerder zei dat 'de intentie er is', maar dat het OM nog wel goed bekijkt of een hoger beroep in deze complexe zaak succesvol kan zijn. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top