ACTUEEL

'Thuishulpen gebruikten geweld tegen bejaarde'

Politie en justitie onderzoeken de dood van de 91-jarige vrouw die afgelopen mei zwaargewond in haar aanleunwoning in Den Bosch werd aangetroffen en later in het ziekenhuis overleed. Ze lijkt het slachtoffer van geweld, meldt De Telegraaf.

Nabestaanden hebben een officiële klacht ingediend bij ouderenzorgorganisatie Van Neynselgroep, aldus de Telegraaf. Zij verdenken enkele medewerksters ervan stelselmatig geweld te hebben gebruikt tegen de bejaarde.

‘Altijd bang’

Mevrouw S. stierf anderhalve dag nadat zij was overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zou zijn overleden door een val uit haar bed, maar volgens het autopsierapport kunnen de verwondingen niet zijn ontstaan door een val van 60 centimeter hoogte. De familie vermoedt zware mishandeling door medewerkers van de nachtdienst voor wie 'zij altijd zo bang was'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

joze

15 juli 2013

Wat gebeurt er straks allemaal als ze werklozen en buren of familie willen inzetten. Dan gebeuren er nog meer gekke dingen. Alleen bij mensen uit de politiek niet die hebben fijne familie en buren. Houden zo!!!

Top