ACTUEEL

Gynaecoloog CityKliniek bekende van tuchtcollege

Gynaecoloog Rock G. heeft al eerder zijn werkzaamheden moeten neerleggen. Zijn nalatigheid heeft een grote rol gespeeld bij het overlijden van een zwangere vrouw in het Holy Ziekenhuis in Vlaardingen in 2000. Dat meldt de Telegraaf.

Tuchtcollege beslist tot half jaar schorsing

De vrouw liep ernstige zwangerschapsvergiftiging op. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stapt naar het Medisch Tuchtcollege. Het tuchtcollege heeft G. een half jaar geschorst wegens nalatigheid. G. beweert echter dat de zaak niet zo zwart-wit is. De woordvoerder van G. zegt in de Telegraaf dat er meer mis ging bij de vrouw. "De anesthesie was bijvoorbeeld ook niet op orde. Opvallend is dat de inspecteur die naar het Tuchtcollege stapte, ook de inspecteur is die onlangs G.'s kliniek in Den Haag heeft gesloten. Er speelt hier wellicht meer dan je in eerste instantie denkt," aldus de woordvoerder.

Misstanden bij CityKliniek

De politie Haaglanden heeft inmiddels tachtig meldingen ontvangen van mensen die klachten hebben over de misstanden bij de Haagse CityKliniek. G. was onvoldoende op de hoogte van de hygiënenormen en infectiebestrijding. G. noemt de klachten een “micro-epidemie”.

De IGZ heeft besloten dat G. voorlopig niet mag opereren in Nederland. Het is nog onbekend welke stappen de IGZ gaat ondernemen. G. is ook werkzaam in de Wellnesskliniek in het Belgische Genk, hier is hij niet geschorst. De kliniek en de gynaecoloog zijn overeengekomen voorlopig het werk van G. stil te leggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top