ACTUEEL

Tachtig klachten over Haagse CityKliniek

Bij de politie Haaglanden zijn zeker tachtig meldingen binnengekomen van mensen die klachten hebben over de misstanden bij de Haagse CityKliniek. Dit heeft een woordvoerster van de politie maandag laten weten.

Aangiften

Er moet nog worden uitgezocht of de mensen aangifte kunnen doen van bijvoorbeeld mishandeling of het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Dit gebeurt in overleg met het Openbaar Ministerie. Het neemt nog wat tijd in beslag, omdat de politie alle mensen wil spreken. “Dan kunnen we de aangiftes bepalen. Ook zoeken we uit hoe we dit allemaal het beste kunnen aanpakken”, aldus de woordvoerster.

Klachten en infecties

De kliniek, waar diverse  behandelingen plaatsvonden zoals borstvergroting, vaginaverjonging, ooglidcorrecties en vetafzuiging, moest ruim een week geleden op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) de deuren sluiten. Minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft de sluiting verlengd voor zolang nodig is. De kliniek mag pas weer open als de kwaliteit weer voldoende is. 

Hygiëne

De inspectie bezocht de kliniek, nadat de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) klachten over had doorgegeven. De kliniek overschreed voornamelijk hygiëneregels. De meldingen van misstanden hadden te maken met ernstige wondinfecties, foutieve plaatsing van borstvergrotingen en onvoldoende nazorg.

Schorsing na mislukkingen

De chirurg, een gynaecoloog, wist onvoldoende van de in Nederland geldende normen ten aanzien van hygiëne en infectiebestrijding. De kliniek had geen protocollen, ook niet op het gebied van de ziekenhuisbacterie MRSA of legionella. Hij mag van de inspectie voorlopig niet meer in Nederland opereren. Of de inspectie nog stappen tegen hem gaat ondernemen, is maandag nog niet bekend. De man is inmiddels ook geschorst in een Belgische kliniek na klachten over mislukte borstvergrotingen en ernstige infecties. De arts uit Vlaardingen studeerde aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte ook in Engeland.  (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top