ACTUEEL

Sionsberg schrapt 120 arbeidsplaatsen

In ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum verdwijnen 120 fulltime arbeidsplaatsen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Naast 74 volledige arbeidsplaatsen in het ziekenhuis in Dokkum verdwijnen er nog eens 46 arbeidsplekken bij de ondersteunende diensten. Om hoeveel medewerkers het precies gaat, is volgens LC nog niet duidelijk, aangezien veel medewerkers een deeltijdbaan hebben. De ontslagen zijn groter dan eerder voorzien. In mei meldde de raad van bestuur nog dat er een derde van het personeelsbestand oftewel negentig arbeidsplaatsen op de tocht stonden.

Advies

Het personeel van zorggroep Pasana, waar De Sionsberg onderdeel van is, heeft het nieuws over de ontslagronde dinsdag te horen gekregen tijdens een personeelsbijeenkomst. Daarin vertelde de raad van bestuur wat er in de adviesaanvraag voor de ondernemingsraad staat. Die moet nog een advies uitbrengen. De reorganisatie maakt deel uit van de verdere integratie tussen De Sionsberg en ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Nij Smellinghe schoot in 2012 de noodlijdende Sionsberg te hulp.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 augustus 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 19-08-2013 09:33.

Top