ACTUEEL

Ziekenhuis Sionsberg kan door na fusie

De Sionsberg in Dokkum kan blijven bestaan. Het ziekenhuis gaat fuseren met Nij Smellinghe uit Drachten, zo melden de betrokken partijen donderdag.

Goedkeuring NMa

Begin dit jaar maakten beide ziekenhuizen al bekend dat ze een fusie aan het voorbereiden waren. Dat plan moest alleen nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit, NMa. De bestuursvoorzitter van Nij Smellinghe, Peter Littooy, gaat het fusieproces begeleiden.

Geboortezorg

De Sionsberg maakte in mei al bekend te stoppen met de afdeling geboortezorg. Dat zorgde voor veel onrust in de regio. Er waren diverse acties om de afdeling open te houden, zoals een stille estafettetocht van de medewerkers van het ziekenhuis.

Ouderenzorg

Het ziekenhuis zal zich nu onder meer gaan richten op ouderenzorg. Ook wat betreft geboortezorg blijft De Sionsberg een rol spelen, alleen niet meer tijdens bevallingen zelf. Wel in het traject voorafgaand en na de geboorte, zo wordt gemeld.

Toekomstplan

De komende maanden werken partijen het toekomstplan van De Sionsberg verder uit. Ook wordt dan verder besproken welke zorg in de toekomst op welke plek het beste kan worden verleend. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr R.M. Dalmijn

14 september 2012

Nu twee minuscule pareltjes in de monocultuur Friesland het groene licht van het hilarische agentschap dat zich NMa noemt ,hebben gekregen tot fuseren valt mijn oog op een aankondiging van een Zembla programma. Bedoeld toezichthoudend orgaan heeft bewilligd in een marktverwoestende concurrentie stilstand van grote banken rond hypotheek verstrekkingen. Dit alles met de zegen van Heer Bos, terwijl de Eurocommissaris de teugels voor de ING juist wilde laten vieren. Wanneer wordt de bewaker van de bewaker wakker? Wellicht is het mogelijk in de tussenliggende periode de "a" in NMa nog iets meer bescheiden vorm te geven, een komma lijkt mij symbolisch tot de overgang naar een Europese Autoriteit .

Top