ACTUEEL

Or Emergis vraagt gesprek aan met toezichthouders

De ondernemingsraad (OR) van Emergis in Kloetinge heeft in een brief aan de raad van toezicht een gesprek aangevraagd. Dit meldt PZC. Een woordvoerster van Emergis heeft dit aan Skipr bevestigd.

De OR wil  met de raad van toezicht bespreken welke stappen gezet kunnen worden om uit de problemen met de raad van bestuur te komen. De OR zegde vorige week het vertrouwen op in de raad van bestuur.

Leiderschap

De OR bekritiseert met name de manier van leiderschap: "De keuze van de leden van de raad van bestuur staat al vast aan het begin van elk traject. Vaak mist er een beargumenteerde afweging van alternatieven of is men in het voortraject niet transparant. Adviezen van middenkader en van de medezeggenschapsorganen lijken niet ter zake te doen. Er lijkt een vorm van leiderschap te ontstaan die het middenkader reduceert tot uitvoerders die niet of nauwelijks kritisch mogen zijn."

Gesprekken

De raad van toezicht heeft donderdag met de raad van bestuur om tafel gezeten over de kwestie. Zowel de bestuurders als toezichthouders weigeren in de media mededelingen te doen over de actuele stand van zaken. Beiden laten weten eerst met de OR in gesprek te willen. De OR heeft tot dusver alleen behoefte aan een gesprek met de toezichthouders.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top