ACTUEEL

Renting per direct interim bestuurder bij NOVO

De raad van toezicht heeft Anton Renting benoemd tot interim-bestuurslid van NOVO, Promens Care en Cosis. Renting volgt Jaap van der Pol op die onlangs zijn functie per 1 september 2013 neer heeft gelegd.

Van der Pol stapte op nadat NOVO in opspraak raakte vanwege een uitzending van Nieuwsuur over het overlijden van een 44-jarige cliënte. De vrouw overleed vorig jaar na hardhandig optreden van enkele personeelsleden. Voor de centrale familieraad was de gang van zaken medio augustus reden om het vertrouwen in de raad van bestuur op te zeggen. Bestuursvoorzitter Wiecher Hadderingh bleef met het oog op de continuïteit wel aan bij de organisatie.

Loopbaan

Anton Renting is jarenlang werkzaam geweest bij het GAK en hij vervulde vanaf 1988 diverse bestuurlijke functies in de zorgsector. Van 1988 tot 2001 was hij directeur van zorginstelling Het Westerhonk in Monster. Van 2001 tot 2011 was hij  lid van de Raad van Bestuur van zorggroep ’s Heerenloo, waarna hij als zelfstandig bestuurder en adviseur diverse interim-opdrachten uitvoerde in de zorgsector.

Veiligheid

Als interimbestuurder krijgt Renting de opdracht om specifiek bij NOVO de veranderprocessen die al in gang gezet zijn verder vorm te geven en uit te bouwen. Deze veranderingen moeten bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid en kwaliteit van zorg aan de cliënten en de onderlinge samenwerking.

De Ondernemingsraden, de Centrale Cliëntenraden en de Centrale Familieraad zijn betrokken bij de tijdelijke aanstelling en zijn positief over de benoeming.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top