Finance

St. Antonius stelt financiering nieuwbouw zeker

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht heeft de financiering rond voor de nieuwbouw van de locatie in Leidsche Rijn en de ver- en aanbouw van de locatie in Nieuwegein. Eind juni heeft het ziekenhuis overeenstemming bereikt met de Rabobank en de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG).

Aanspraak op GO-regeling

Het gaat om een bedrag van ruim 285 miljoen euro voor het gehele project, van voorfinanciering in de investeringsfase tot nafinanciering na oplevering. Het bedrag omvat ook de financiering van (medische) apparatuur en inventaris en de projecten die in uitvoering zijn op de locatie in Nieuwegein. In Nieuwegein is er reeds veertig miljoen euro uitgegeven. Het ziekenhuis betaalt achttien jaar zes procent rente over de lening. Als de banken de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO-regeling) mogen toepassen, kan de rente nog lager uitvallen. De GO-regeling is een staatsgarantie van maximaal vijftig miljoen euro die de overheid gedurende acht jaar tegen een gunstige rente biedt. Het ziekenhuis draagt zelf vijftig miljoen euro bij.

Samenwerking met Rabobank

De Rabobank en het ziekenhuis hopen naast de financiering te komen tot een strategische samenwerking op het gebied van personeelsvoorzieningen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zakelijke dienstverlening. In maart 2009 verleende de bank de Isala klinieken in Zwolle nog 450 miljoen euro. Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond leent 120 miljoen euro van de Rabobank en de BNG tezamen.

Oplevering nieuwbouw

Het Antonius Ziekenhuis verwacht in december 2009 prijsonderhandelingen te kunnen voeren over de nieuwbouw in Leidsche Rijn. De bouw moet in het eerste kwartaal van 2010 starten waarna het ziekenhuis eind 2012 moet worden opgeleverd. Deze kan dan in 2013 in gebruik worden genomen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

HuHkrWBkmCa

28 februari 2011

YKpocb <a href="http://enxhpqmgwkxy.com/">enxhpqmgwkxy</a>, [url=http://tzutdsiiwpmz.com/]tzutdsiiwpmz[/url], [link=http://vbihvllsfdhp.com/]vbihvllsfdhp[/link], http://tltgvpckdklo.com/

Top