ACTUEEL

Ziekenhuizen integreren inkoop en logistiek

Het Haga Ziekenhuis in Den Haag, Reinier de Graaf Groep in Delft en het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam gaan samenwerken op het gebied van inkoop, goederenlogistiek en de daarbij behorende financiële administratie. De activiteiten worden uitgevoerd door de door de ziekenhuizen opgerichte vereniging Zorgservice XL.

Besparing van tien miljoen euro

De samenwerking moet een besparing van tien miljoen euro per jaar opleveren door bundeling van professionaliteit en inkoopvolumes. De logistieke activiteiten van de ziekenhuizen worden geïntegreerd en de gedigitaliseerde afhandeling van factuurstromen wordt gecentraliseerd. Eind juni verenigden negen andere ziekenhuizen al hun inkoopactiviteiten in de InkoopAlliantie Ziekenhuizen.

Centraal bureau

De vereniging beschikt over 63 medewerkers die grotendeels afkomstig zijn uit de afdelingen inkoop, logistiek en financiële administratie van de ziekenhuizen. Zij zullen aan het werk gaan in een centrale bedrijfs- en kantoorruimte waar ook de magazijnen stapsgewijs een onderkomen zullen vinden. De inkoopafdelingen en financiële activiteiten worden dit jaar nog geïntegreerd. In juli 2010 moeten alle activiteiten gecentraliseerd zijn.

Akkerboom directeur Zorgservice XL

Jan Akkerboom wordt de directeur van Zorgservice XL. Akkerboom heeft volgens de ziekenhuizen brede ervaring op het terrein van inkoop en logistiek. Hij was ondermeer op directieniveau werkzaam bij DHL en Trans-o-Flex BNL.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top