ACTUEEL

Veerman stopt als toezichthouder bij VU-VUmc

Cees Veerman stopt per 1 januari 2014 als voorzitter van de raad van toezicht VU-VUmc. Dit meldt de raad van toezicht op de website van de Vrij Universiteit. Veerman was oorspronkelijk aangesteld tot 1 januari 2016.

Veerman werd per 1 januari 2012 benoemd als lid van de raad van toezicht van de Stichting VU-VUmc. In mei 2012 nam hij het voorzitterschap van de Raad van Toezicht over van Pieter Bouw.

Verscherpt toezicht

Veerman was als voorzitter van de raad van toezicht betrokken bij de problemen die in 2012 bij het ziekenhuis speelden. Het VUmc werd onder verscherpt toezicht gesteld onder andere vanwege verstoorde interne verhoudingen tussen medisch specialisten. Artsen werden op non-actief gezet en bestuursvoorzitter van het VUmc Elmer Mulder en bestuurslid Wouter van Ewijk moesten het veld ruimen omdat zij de crisis niet onder controle konden krijgen. Ook de raad van toezicht kreeg de nodige kritiek te verduren.

Hectisch

“De afgelopen jaren waren voor het toezicht uiterst hectisch," zegt Cees Veerman. "Gelukkig zijn de beide instellingen weer in rustiger vaarwater. De besturen van de VU en VUmc en de Raad van Toezicht zijn met de recente benoemingen weer compleet. Mede gezien de grote strategische opgaven waar de VU en VUmc voor staan vind ik dit een goed moment om mijn plaats in de RvT over te dragen aan een opvolger.”

De raad van toezicht VU-VUmc is begonnen met het selecteren van een nieuwe voorzitter, het streven is dat deze 1 januari 2014 kan beginnen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top