ACTUEEL

MC Groep wil Slotervaart overnemen

MC Groep wil Slotervaart overnemen

MC Groep is in gesprek met de aandeelhouders van het Slotervaart ziekenhuis -Delta Onroerend Goed en Meromi Holding- over de overname van de aandelen. Met Delta Onroerend Goed is overeenstemming bereikt, aandeelhouder Meromi Holding beraadt zich nog op de transactie. Dat heeft de MC Groep maandag bekend gemaakt.

Het gaat om een voorgenomen overname. Als de overname van aandelen doorgaat, heeft MC Groep een bestuurlijke medeverantwoordelijkheid voor het Slotervaart ziekenhuis. Onderdeel van het plan is dat MC Groep een aantal zaken overdraagt aan het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Hierbij gaat het om de apotheekactiviteiten, de oncologische neurochirurgie, de concentratie van de intensive care functie bij het AVL en het stapsgewijs uitbreiden van de samenwerking op algemeen en medisch ondersteunende functies. Hierover is al overeenstemming bereikt, meldt de MC Groep in een persverklaring. Het Antoni van Leeuwenhoek en het Slotervaartziekenhuis liggen op loopafstand van elkaar en maken beiden deel uit van het samenwerkingsverband Medisch Centrum Slotervaart.

Voorlopige koopovereenkomst

Voor de ondertekening van de voorlopige koopovereenkomst is door MC Groep ook intensief contact onderhouden met zorgverzekeraar Achmea en huisbankier ING Bank. Met beiden is inmiddels overeenstemming bereikt. De raad van bestuur, raad van commissarissen, bestuur medische staf, OR en cliëntenraad van het Slotervaart steunen de transactie, meldt de MC Groep.

Naast de goedkeuring van aandeelhouder Meromi Holding, heeft MC Groep goedkeuring nodig van het College Sanering Ziekenhuizen en de Autoriteit Consument en Markt. MC Groep laat weten de procedures voor de formele goedkeuring op te starten.

Ondernemingskamer

Of een overname van het Slotervaart kans van slagen heeft, is nog maar de vraag. Bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam loopt namelijk nog een procedure over de eigendomsverhoudingen van het ziekenhuis. Het betreft een zaak tussen voormalig directeur Aysel Erbudak en de familie Schram als meerderheidsaandeelhouders.

De Ondernemingskamer gelastte in oktober een onderzoek naar het beleid bij de houdstermaatschappijen waar het Slotervaartziekenhuis onder valt. De aandelen van de familie Schram kwamen daarbij voorlopig onder beheer van een onafhankelijke partij.

Heling

Erbudak noemt de mogelijke overname een geval van "heling". Volgens haar heeft "een groepje mensen" de aandelen van het ziekenhuis op oneigenlijke wijze in bezit gekregen. Het aandeel dat haar kinderen nog hadden, is daardoor verwaterd. "Het beste is de procedure bij de Ondernemingskamer af te wachten", aldus Erbudak in een reactie.

 

5 Reacties

Anoniem

18 november 2013

Daar gaan we weer. Loek Winter sluit een geheime overeenkomst. Heeft hij bij de koop van de Thomashuizen ook gedaan.

Anoniem

18 november 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 18-11-2013 21:07.

Radigisju

18 november 2013

Dit is zeer goed nieuws voor patiƫnten en medewerkers van het Slotervaart Ziekenhuis.Verlost van het juk van Erbudak en de Erven Schram erger dan de slepende soap van de laatste jaren kan het niet worden.

Anoniem

18 november 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.
Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 18-11-2013 21:27.

Anoniem

18 november 2013


'Een een echt mensen-mens als Prof. Dr. Drs. Loek Winter wordt maar zelden geboren! Aan ons valt dit geluk ten deel'.

( slotzin van het hulde betoon van de medewerkers van de ZBC's van Winter)

Succes Loek!
Namens de hele MC Groep-familie succes!!!!!!!!!!!

Top